Annons

Flitiga debattörer från BohusÄlvsborg-Skaraborg

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Ombuden från region BohusÄlvsborg-Skaraborg var flitiga i talarstolen när Hyresgästföreningen höll förbundsstämma i Malmö i helgen.

– Vi brann för våra åsikter och var dessutom bra förberedda!

Så förklarar Marie Linnarsson att delegationen från BohusÄlvsborg-Skaraborg, Bäsk, hamnar på tredje plats när talartiden vid helgens förbundsstämma räknas samman. Totalt talade ombuden från Bäsk i nästan tio minuter. De enda som besökte talarstolen mer var ombuden från storstadsregionerna Västra Sverige och Stockholm.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Marie Linnarsson bor i Vänersborg och sitter i regionstyrelsen för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg. Tillsammans med ytterligare tio ombud representerade hon sin region vid förbundsstämman i Malmö.

– Inför stämman hade vi två stämmoträffar. Då gick vi igenom och diskuterade alla motioner som skulle tas upp. Väl på plats får man chans att argumentera för det man tycker och rösta, säger Marie, som tycker att stämman är ett tillfälle då man verkligen kan vara med och påverka Hyresgästföreningens framtid.

Hem & Hyra har tidigare berättat att tre motioner skrivits av medlemmar ifrån BohusÄlvsborg-Skaraborg. Två av dem kom från Vänersborgaren Magnus Heimdal. Han ville dels införa mandatbegränsning och rotationsregler för att på det viset släppa fram nya krafter i Hyresgästföreningens styrelsearbete. Och dels inrätta en arbetsgrupp som ska jobba fram metoder för att göra Hyresgästföreningen mer normkritisk och mer inkluderande. Den första motionen avslogs medan den andra besvarades av förbundsstyrelsen med att ett sådant arbete redan hade inletts.

Annons
Läs ocksåVill släppa fram nya krafter

Den tredje motionen kom från Anders Forsberg i Skövde och handlade om pengar. Närmare bestämt problemet som uppstår när en aktiv medlem, som ett husombud, vill ordna en aktivitet i sitt kvarter och vill köpa in korv, bröd och kol till en grillkväll att bjuda grannarna på. En aktivitet som alltså inte ordnas av en lokal hyresgästförening med egen budget utan en enskild medlem eller grupp av medlemmar som istället ska få pengar från sin förening.

– Alla kan inte ligga ute med pengar. Och det finns även de som inte är inte beredda att få in föreningens pengar på sitt privata konto. Därför behövs det sätt att lösa detta på, säger Marie Linnarsson och fortsätter:

– Vi var flera som argumenterade för Anders Forsbergs förslag men tyvärr blev det avslag. Svaret blev att detta ska lösas regionalt. Så nu får vi ta upp frågan i regionstyrelsen och enas om en lösning.

Läs ocksåValet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades nerRegionfullmäktige Hyresgästföreningens region Aros-Gävle, förbundsordförande Marie Linder håller tal inför ombuden

 

Annons

 

 

Läs också Nej till ändrad valberedning på digitalt regionfullmäktige Grannen intill: Katharina behöver inte drömma sig bort Torbjörn Rönnkvist omvald som regionordförande

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.