Annons

Svårare att hitta lägenhet i Kalmar

Kalmar Antalet lediga hyresrätter blir allt färre. Det konstaterar Kalmarföretaget Bovision utifrån de lägenhetsannonser som ligger på deras bostadssökarsida. Kravet att det ska finnas en byteslägenhet blir allt vanligare, det gäller till exempel 71 procent av de utannonserade lägenheterna i Kalmar.
Bovisions senaste mätning visar att den som inte redan har en hyresrätt får allt svårare att hitta någonstans att bo, de ser en klar ökning av byteskrav sedan förra mätningen i november.
De lediga hyresrätterna har minskat med sex procent i Kalmar de senaste två månaderna.
Bovisions statistik som helt och hållet bygger på annonserna på deras hemsida visar att lägenhetsutbudet i storstäderna ökat, men byteskraven har blivit fler.
Mot trenden går bland annat Mjölby där det inte finns några krav på byteslägenheter i annonserna. I Jönköping och Karlskrona kan den som inte redan har en hyresrätt välja mellan de flesta av de lediga lägenheterna.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Mattias fixade nytt kontrakt åt sin hyresgäst: "svärmorsdröm för hyresvärdar" De blir sambos tack vare serie En falsk värd söker hyresgäst - så jobbar en bedragare Så skriver du för att få lägenheten Läsare drabbade av annons i Hem & Hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.