Annons

Svårare att stå i kö i Växjö

Växjö Det kommer att kosta pengar att stå i bostadskö i Växjö, därtill måste man förnya sin ansökan två gånger per år.

Boplats Växjö debatterades under fullmäktige på tisdagen. Det handlar om hundra kronor om året som den borgerliga alliansen vill att det ska kosta att stå i kö samt att köplatsen måste förnyas två gånger per år.

– Bara för att ni själva har misslyckats lösa bostadssituationen i Växjö ska ni inte straffa dem som står i kön, de som kommer missa att betala och anmäla sig på nytt. Visst, vi kommer att betala in den där hundralappen, men det finns människor som inte kommer att fixa det, menade bland andra Åsa Karlsson Björkmarker (S).

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Roland Gustbee (M) ansåg att en hundralapp inte borde vara så kännbart i plånboken.

Annons

– Det är åtta kronor i månaden. När hundralappen ska betalas så kan man planera för det och spara till det, menade han.

På en punkt är alliansen och (S) och (V) överens. De anser att privata hyresvärdar ska ges möjlighet att annonsera ut lediga lägenheter på marknadsplatsen. I övrigt tycker (S) och (V) att det räcker med att förnya sin köplats en gång per år, att kön ska vara gratis och att man ska få ställa sig i den vid 16 års ålder.

Annons
Läs ocksåVärdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö

Frågan gick till votering och alliansen, med stöd av miljöpariet, vann med siffrorna 36-25. Således införs en avgift på 100 kronor per år och köplatsen måste förnyas två gånger per år, därtill ska privata hyresvärdar släppas in på Boplats Växjö.

Läs också Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.