HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Svårare att stå i kö i Växjö

Växjö Det kommer att kosta pengar att stå i bostadskö i Växjö, därtill måste man förnya sin ansökan två gånger per år.

Boplats Växjö debatterades under fullmäktige på tisdagen. Det handlar om hundra kronor om året som den borgerliga alliansen vill att det ska kosta att stå i kö samt att köplatsen måste förnyas två gånger per år.

– Bara för att ni själva har misslyckats lösa bostadssituationen i Växjö ska ni inte straffa dem som står i kön, de som kommer missa att betala och anmäla sig på nytt. Visst, vi kommer att betala in den där hundralappen, men det finns människor som inte kommer att fixa det, menade bland andra Åsa Karlsson Björkmarker (S).

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

Roland Gustbee (M) ansåg att en hundralapp inte borde vara så kännbart i plånboken.

Annons

– Det är åtta kronor i månaden. När hundralappen ska betalas så kan man planera för det och spara till det, menade han.

På en punkt är alliansen och (S) och (V) överens. De anser att privata hyresvärdar ska ges möjlighet att annonsera ut lediga lägenheter på marknadsplatsen. I övrigt tycker (S) och (V) att det räcker med att förnya sin köplats en gång per år, att kön ska vara gratis och att man ska få ställa sig i den vid 16 års ålder.

Annons
Läs ocksåLisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoängVägglus och en kvinna som gömmer ansiktet i händerna.

Frågan gick till votering och alliansen, med stöd av miljöpariet, vann med siffrorna 36-25. Således införs en avgift på 100 kronor per år och köplatsen måste förnyas två gånger per år, därtill ska privata hyresvärdar släppas in på Boplats Växjö.

Läs också Politisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandet Nyseparerade Piotr nekades lägenhet – så svarar Einar Mattssons vd Nyseparerade Piotr nekas bostad av värden Einar Mattsson – för att han har barn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.