Annons

Tappa inte din plats i bostadskön

Sundsvall Inom ett halvår måste den som inte vill åka ur kön registrera om sig på Mitthems nya hemsida.

Den 12 maj lanserade Mitthem, allmännyttan i Sundsvall, sin nya hemsida. Omgjord och anpassad för att bli mer användarvänlig för mobila surfare.

– Mer än hälften av våra användare surfar från mobila enheter, tablets inräknat. Med en responsiv webb blir webbplatsen mer användarvänlig för våra kunder. Det här har varit något som efterfrågats under en längre tid så det känns roligt att vi äntligen är framme vid målet, säger Birgitta Ulming, Mitthems kommunikationschef.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Nyheter på sidan är bland annat snabbknapparna som enkelt leder vidare till de mest besökta delarna på hemsidan.

I samband med nylanseringen måste nu alla bostadssökande och hyresgäster registrera om sig på mitthem.se för att behålla sin kötid i det nya systemet. Idag står cirka 11 000 personer i kön.

Annons

– Vi har valt att sätta ett tidsspann på ett halvår så att både hyresgäster och bostadsökande har god tid på sig att göra en ny registrering, säger Birgitta Ulming.

Läs ocksåGav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp

Igår, efter mindre än en vecka efter lanseringen, drygt 4000 personer registrerat om sig på den nya webben.

– Det ska bli spännande att se hur det ser ut om ett par veckor, om de nya intresseanmälningarna matchar den kö på drygt 11000 som vi hade innan, säger Ulming.

Annons

– Det är ju en viktig indikator på hur kön egentligen ser ut. Tidigare har det varit lite svårt att bedöma hur många som är aktiva. Men eftersom alla, både hyresgäster och bostadssökande, nu uppmanas att registrera om sig får vi en bättre och mer rättvisande bild av hur det faktiskt ser ut just nu.

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.
Läs också Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng Politisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandet Nyseparerade Piotr nekades lägenhet – så svarar Einar Mattssons vd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.