HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tar strid för värmen

Örebro Ett 10-tal hyresgäster i en Öbo-fastighet kräver värmen tillbaka i lägenheterna. De menar att fastigheten inte är gjord för temperatursänkningen som gjordes i hela beståndet i samråd med Hyresgästföreningen.

Hyresgästerna bor i en fastighet på väster i Örebro som är byggd i mitten av 50-talet. Bostäderna i fastigheten har många eller stora fönster vilket gör lägenheterna dragiga att de känns kalla.

Nu har 12 hyresgäster i de 24 lägenheterna vänt sig till hyresnämnden och kräver att temperaturen ska höjas tills dess att fönstren byts ut.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Problemet med kylan uppstod för några år sedan när Örebrobostäder kom överrens med Hyresgästföreningen att inomhustemperaturen i hela beståndet ska vara 21 grader.

Annons

Hyresgästerna menar att parterna borde ha insett att man inte kan göra en sådan förändring i ett helt bestånd, utan att man måste ta hänsyn till variationerna i olika fastigheter.

Nu har Örebrobostäder på sig till slutet av februari att mäta temperaturerna och att svara hyresnämnden.

Annons
Läs ocksåSaneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders
Läs också Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Unika beslutet: Elektriska handdukstorkar klassas som lyx – värden tvingas backa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.