HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tierpsbyggens hyror klara

Uppsala Efter årsskiftet höjs hyrorna för Tierpsbyggens hyresgäster med 0,8 procent. Men bolagets vd Roger Kjettselberg är inte nöjd.
Foto: Monika Steczkó
Tierpsbyggens hyror för 2018 är klara.
Roger Kjettselberg.

Tierpsbyggen hade yrkat på en hyreshöjning på 2,12 procent men fick nöja sig med den lägre procentsatsen 0,8 när hyresförhandlingarna var klara.

Roger Kjettselberg, vd på Tierpsbyggen, är inte nöjd.

Läs ocksåExperten: Tveksamt att konceptrenovera 50 år gamla hus

– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vi är inte nöjda, vi hade behövt mer.

Han hänvisar till att bolaget nästa år räknar med kostnadsökningar på åtta miljoner kronor.

– Nu måste vi titta på hur vi kan effektivisera verksamheten fast vi inte vill det. Det enklaste är att plocka bort yttre underhåll. En stor del av målningsarbetena har vi redan strukit, säger han.

Läs ocksåMedlemmarna ska bli fler - men är det möjligt?

Hyresgästföreningens förhandlare Klas Larsson tycker det är svårt att motivera att Tierpsbyggen ska få igenom en högre hyreshöjning än vad de fick.

– Bolagets kvalitet gentemot hyresgästerna är inte den bästa alla gånger. De brister i underhåll när det gäller tapeter, färg och golv, säger han.

Tierpsbyggens vd Roger Kjettselberg håller inte med om kritiken.

Läs ocksåStor variation i antal medlemmar mellan kommunerna

– Vi la 35 miljoner kronor på underhåll förra året.

Han tycker inte att förhandlingssystemet i dess nuvarande form fungerar.

– Hyresgästföreningen säger att de har ett tak och att de inte kan gå högre. Det blir ju hopplöst, det är ingen idé att förhandla. I stället borde man se till enskilda bolags behov, säger han.

Läs också Snabb kraftsamling mot förslaget att plocka Svalövsbostäders vinst I Råslätt och Öxnehaga har man fått fart på ungdomarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.