Annons

Tierpsbyggens hyror klara

Uppsala Efter årsskiftet höjs hyrorna för Tierpsbyggens hyresgäster med 0,8 procent. Men bolagets vd Roger Kjettselberg är inte nöjd.
Foto: Monika Steczkó
Tierpsbyggens hyror för 2018 är klara.
Roger Kjettselberg.

Tierpsbyggen hade yrkat på en hyreshöjning på 2,12 procent men fick nöja sig med den lägre procentsatsen 0,8 när hyresförhandlingarna var klara.

Roger Kjettselberg, vd på Tierpsbyggen, är inte nöjd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vi är inte nöjda, vi hade behövt mer.

Han hänvisar till att bolaget nästa år räknar med kostnadsökningar på åtta miljoner kronor.

– Nu måste vi titta på hur vi kan effektivisera verksamheten fast vi inte vill det. Det enklaste är att plocka bort yttre underhåll. En stor del av målningsarbetena har vi redan strukit, säger han.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Hyresgästföreningens förhandlare Klas Larsson tycker det är svårt att motivera att Tierpsbyggen ska få igenom en högre hyreshöjning än vad de fick.

– Bolagets kvalitet gentemot hyresgästerna är inte den bästa alla gånger. De brister i underhåll när det gäller tapeter, färg och golv, säger han.

Tierpsbyggens vd Roger Kjettselberg håller inte med om kritiken.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Vi la 35 miljoner kronor på underhåll förra året.

Annons

Han tycker inte att förhandlingssystemet i dess nuvarande form fungerar.

– Hyresgästföreningen säger att de har ett tak och att de inte kan gå högre. Det blir ju hopplöst, det är ingen idé att förhandla. I stället borde man se till enskilda bolags behov, säger han.

Läs också Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.