Annons

Timrås nya höghus redo för hyresgäster

Timrå Idag kan de första hyresgästerna vrida om nyckeln och börja packa upp kartongerna. Timråbos stolthet, höghuset på Köpmangatan, står inflyttningsklart.
Foto: Åsa Eriksson
Inflyttningsklart. Från augusti 2018 till juni 2019 gick det fort - och billigare än beräknat.

Den officiella invigningen av höghuset mitt i centrum var i förra veckan och idag kunde dess första gäster inta byggnaden.

I byggsammanhang är det inte helt ovanligt att tala om förseningar, men inte när det gäller Timråbos nytillskott. Allt har gått som smort. Bygget som startade hösten 2017 tog bara 21 månader att färdigställa.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– NCC höll precis vad de lovade, det är fantastiskt, säger Per Arne Olsson, ordförande i Timråbo, till Sundsvalls Tidning.

Och billigare blev det dessutom. Av budgeten på 70 miljoner blev det 7 miljoner över.

– Allting har gått bra, både med budgeten och tidsmässigt. Det är vi väldigt glada över, säger Micael Löfqvist, vd för Timråbo, till tidningen.

Annons
Läs ocksåHär är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt"Fristadbostäders vd Kjell -Ove Sethson är stolt och glad över att det nya trygghetsboendet Prästängen vann utmärkelsen Allmännyttans bästa bygge 2024.

Inte sedan Vivsta centrum stod färdigt på 80-talet har Timråbo fått vara byggherre.

Att utöka beståndet har hittills inte varit aktuellt. För cirka 10 år sedan stod över hundra av Timråbos lägenheter tomma. Idag är situationen en annan och tusentals bostadssökande står i kö.
Intresset för de 37 lägenheterna på Köpmangatan var därför stort när de släpptes 15 november i fjol.

– Alla lägenheter har fått intresseanmälningar och treorna högst upp hade på ett dygn cirka 40 intressenter, konstaterade en nöjd vd dagen efter i en intervju med Hem & Hyra.

Läs ocksåCentralt boende mitt i smeten – om pippin själv får väljaEn fiskmås har lagt bo mitt i en trafikerad korsning. Bussar åker förbi och en andra bild visar äggen den ruvar på.

En ytterligare nyhet är att Timråbo i samband med nybygget kommer att genomföra ett elbilsprojekt under perioden 1 juli – 31 december.

Annons

Projektet är för att se hur stort intresset är för bilpool bland hyresgästerna.

”Projektet kommer vara begränsat till de som bor i vårt hus på Köpmangatan 45. Det beror bland annat på att det är den enda platsen för stunden där Timråbo har snabbladdning för elbil. Om projektet faller väl ut utesluter vi inte att det kan bli en utvidgning till att gälla alla hyresgäster på sikt. Bilpool ligger i tiden och att dela på kostnaden för en bil mellan sina grannar kan mycket väl vara ett bra alternativ för många.” skriver Timråbo på sin hemsida.

Fakta: Fakta om nybygget på Köpmangatan
  • 8 våningar
  • 7 stycken 1:or på 35,7 kvm, månadshyra 4 805 kronor
  • 16 stycken 2:or på 51,3 kvm/53 kvm, månadshyra 6 294 kronor/6 460 kronor
  • 14 stycken 3:or på 59,6 kvm/63,9 kvm, månadshyra 7 142 kronor/7 439 kronor
  • Inglasade balkonger
  • Parkering med möjlighet att ladda elbil
  • Kakel, vägghängd toalett, dusch och tvättpelare i badrummen
  • Diskmaskin i kök
  • Lägenheterna fördelas efter intresse och köpoäng
  • Inflyttning 1 juli 2019
Läs också Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.