HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Timrås nya höghus redo för hyresgäster

Timrå Idag kan de första hyresgästerna vrida om nyckeln och börja packa upp kartongerna. Timråbos stolthet, höghuset på Köpmangatan, står inflyttningsklart.
Foto: Åsa Eriksson
Inflyttningsklart. Från augusti 2018 till juni 2019 gick det fort - och billigare än beräknat.

Den officiella invigningen av höghuset mitt i centrum var i förra veckan och idag kunde dess första gäster inta byggnaden.

I byggsammanhang är det inte helt ovanligt att tala om förseningar, men inte när det gäller Timråbos nytillskott. Allt har gått som smort. Bygget som startade hösten 2017 tog bara 21 månader att färdigställa.

Läs också"Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klorMontage

– NCC höll precis vad de lovade, det är fantastiskt, säger Per Arne Olsson, ordförande i Timråbo, till Sundsvalls Tidning.

Och billigare blev det dessutom. Av budgeten på 70 miljoner blev det 7 miljoner över.

– Allting har gått bra, både med budgeten och tidsmässigt. Det är vi väldigt glada över, säger Micael Löfqvist, vd för Timråbo, till tidningen.

Läs ocksåOffentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskarBilden visar en byggarbetsplats om natten. Det sitter en skylt på ett staket med texten "Obehöriga äga ej tillträde"

Inte sedan Vivsta centrum stod färdigt på 80-talet har Timråbo fått vara byggherre.

Att utöka beståndet har hittills inte varit aktuellt. För cirka 10 år sedan stod över hundra av Timråbos lägenheter tomma. Idag är situationen en annan och tusentals bostadssökande står i kö.
Intresset för de 37 lägenheterna på Köpmangatan var därför stort när de släpptes 15 november i fjol.

– Alla lägenheter har fått intresseanmälningar och treorna högst upp hade på ett dygn cirka 40 intressenter, konstaterade en nöjd vd dagen efter i en intervju med Hem & Hyra.

Läs ocksåSå påverkas du som hyresgäst av budgeten i GöteborgÖkad byggtakt och bättre skydd för renovräkning ingår i Göteborgs nya budget, utformad av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

En ytterligare nyhet är att Timråbo i samband med nybygget kommer att genomföra ett elbilsprojekt under perioden 1 juli – 31 december.

Projektet är för att se hur stort intresset är för bilpool bland hyresgästerna.

”Projektet kommer vara begränsat till de som bor i vårt hus på Köpmangatan 45. Det beror bland annat på att det är den enda platsen för stunden där Timråbo har snabbladdning för elbil. Om projektet faller väl ut utesluter vi inte att det kan bli en utvidgning till att gälla alla hyresgäster på sikt. Bilpool ligger i tiden och att dela på kostnaden för en bil mellan sina grannar kan mycket väl vara ett bra alternativ för många.” skriver Timråbo på sin hemsida.

Fakta: Fakta om nybygget på Köpmangatan
  • 8 våningar
  • 7 stycken 1:or på 35,7 kvm, månadshyra 4 805 kronor
  • 16 stycken 2:or på 51,3 kvm/53 kvm, månadshyra 6 294 kronor/6 460 kronor
  • 14 stycken 3:or på 59,6 kvm/63,9 kvm, månadshyra 7 142 kronor/7 439 kronor
  • Inglasade balkonger
  • Parkering med möjlighet att ladda elbil
  • Kakel, vägghängd toalett, dusch och tvättpelare i badrummen
  • Diskmaskin i kök
  • Lägenheterna fördelas efter intresse och köpoäng
  • Inflyttning 1 juli 2019
Läs också Ingemar möttes av mosad framskärm – fler skador när bilar växer ur p-platserna Gudrun och grannarna utan balkong två somrar i rad efter ras: "Bedrövligt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.