Annons

Tingsrydsbostäder ska ta över på sikt

Tingsryd Stiftelsen Kommunhus ska så småningom försvinna, och Tingsrydsbostäder ta vid. Nästa år bygger Tingsrydsbostäder åtta lägenheter i centrala Tingsryd.

Just nu verkar två bostadsföretag parallellt i Tingsryd: stiftelsen Kommunhus och Tingsrydsbostäder. Tanken är att duon på sikt ska bli ett bolag, Tingsrydsbostäder, som ingår som ett dotterbolag i kommunens koncernbolag Tikab, Tingsryds kommunföretag AB.

Men att upplösa en stiftelse är komplicerat och kan ta flera år. Det finns stiftelsestadgar att ta hänsyn till och tillsynsmyndigheten Kammarkollegiet måste ge sitt godkännande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Exakt hur vi löser detta kan vi inte svara på i dag. Vi jobbar på det och det får ta den takt som det måste ta, säger Peråke Janén, vd för de två företagen.

Tingsrydsbostäder blev aktivt första januari i år då bolaget tog över kommunens fastighetsavdelning och dess personal. Det är ett förvaltningsuppdrag som handlar om att sköta om och underhålla kommunens samtliga fastigheter, exempelvis skolor och äldreboende. Själva lokalägandet ligger dock kvar hos kommunen.

Annons

Tingsrydsbostäder har även i uppdrag att vara projektledare för kommunens olika byggprojekt. Närmast ligger servicehuset Örnen med 50 lägenheter, vilket kommunfullmäktige fattar beslut om nästa vecka.

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

Tingsrydsbostäder planerar därtill att bygga nya lägenheter i centrala Tingsryd.

– Det blir åtta lägenheter, både tvåor och treor, som vi planerar att bygga någon gång under nästa år. Allt är klart när det gäller mark och så vidare, säger Peråke Janén.

Annons

I väntan på vad som ska hända med stiftelsen Kommunhus sker alla nyinvesteringar, så långt det är möjligt, i Tingsrydsbostäder. Stiftelsen Kommunhus äger och förvaltar 1 097 lägenheter samt olika lokaler i Tingsryds kommun.

Läs ocksåAnn-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”Bengt och Ann-Charlotte Wassenius, Sture och Ann-Christin Sallander, Mars, Trollhättan, Eidar, kollage, KW
Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.