Annons

Trädgårdsmästare får ”kunglig” medalj

Stockholm Svenska Bostäders trädgårdsmästare Stefan Mattson har fått Kungliga Patriotiska Sällskapets trädgårdsmedalj.

​Medaljen för ”förtjänster om trädgårdsodling” delades ut vid Riksförbundet Svensk Trädgårds sommarmöte i Kungsbacka. Stefan Mattsons fick utmärkelsen ”för inspiration och nydaning i offentlig grön miljö” och för att han under sin tid som stadsträdgårdsmästare i Enköping utvecklat staden till Sveriges ledande trädgårdsstad.

– Det kom som en överraskning. Jag har inte sett den än, jag kunde vara med. Men det är alltid roligt att få uppskattning, säger Stefan Mattson och fortsätter.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– I Enköping var det en resa från start till mål, jag arbetade ju där i 26 år. Å andra sidan har Svenska Bostäder hög svansföring när det gäller parkverksamheten. Till exemplen en rondell i Vällingby, som man bad mig göra något mera av. Där har vi jobbat hop med kommunen, som ordnat murar och hårda ytor och vi står för växterna och gestaltningen.

Annons

Sedan fem år är Stefan Mattson trädgårdsansvarig i Svenska Bostäder och arbetar med att skapa inbjudande och blommande gårdar och bostadsmiljöer. Senaste tillskottet är perennparken i Skärholmen som invigs nästa vecka.

– Det är spännande att lägga något som är unikt i Skärholmen. I första hand för att de boende runt omkring ska få njuta, men också för andra som kommer dit. Skärholmsborna kan sträcka på sig och känna att de har något som ingen annan har.

Annons
Läs ocksåSvårt sjuka Rida tvingas leva med dyblött golv - klarar inte att skrapa: "Blir yr när jag försöker böja mig"Rida Kammouna, hyresgäst Svenska bostäder

Perennparken invigs i nästa vecka. Stefan Mattson beskriver den som en stiliserad äng i designad stil, träd i kombination med gräs men också mycket blommor och ett porlande vatten.

Läs också Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Ny överenskommelse – så mycket höjer Svenska Bostäder hyran för 28 000 lägenheter Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Stockholms kommunala bostadsjättar kräver 7,8 procent i hyreshöjning: "På tok för högt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.