HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster

Västerås Hyrorna hos Västerås kommunala bostadsbolag Mimer är klara efter strandning. I snitt höjs hyrorna med 1,55 procent från den 1 januari. Det innebär att hyresgästerna får betala tre månaders höjning retroaktivt.
Foto: Monika Steczkó
Mimers hyror är klara efter strandningen före jul.

Den genomsnittliga höjningen är 1,55 procent, men i praktiken får hyresgästerna ett hyrespåslag på allt från noll till 1,62 procent. Den retroaktiva hyreshöjningen kommer på april månads hyresavi.

Hyresgästföreningen och Mimer kunde inte komma överens om 2021 års hyresnivå och förhandlingarna gick därför vidare till den centrala hyresmarknadskommittén, HMK, för att avgöras där. Nu kommer beskedet att hyrorna är klara. Enligt Mimer behövs de ökade hyresintäkterna för att bostadsbolaget ska ha råd med fastighetsunderhåll, nybyggnation samt kunna betala ökade kostnader för bland annat el, vatten, fjärrvärme och avfallshantering.

Läs ocksåÖstersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning

I fjol fick Mimer igenom en högre höjning – 2,25 procent.

– Det blir en lägre höjning i år jämfört med förra året vilket förstås är välkommet för vissa hyresgäster. För Mimer skapar den lägre nivån ekonomiska utmaningar på sikt, säger Mikael Källqvist, Mimers vd, i ett uttalande.

Mikael Källqvist, vd för Mimer.

Läs även Här slipper hyresgästerna hyreshöjning 2021

Läs också Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Så kämpar Pia-Marie och Inga mot sina sjuka mammors skyhöga hyror: "Chockhöjning" Kampen är över - Ann-Marie, 94, slipper hyreshöjning Hyrde ut lägenhet 500 procent dyrare på Airbnb – får behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.