HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster

Västerås Hyrorna hos Västerås kommunala bostadsbolag Mimer är klara efter strandning. I snitt höjs hyrorna med 1,55 procent från den 1 januari. Det innebär att hyresgästerna får betala tre månaders höjning retroaktivt.
Foto: Monika Steczkó
Mimers hyror är klara efter strandningen före jul.

Den genomsnittliga höjningen är 1,55 procent, men i praktiken får hyresgästerna ett hyrespåslag på allt från noll till 1,62 procent. Den retroaktiva hyreshöjningen kommer på april månads hyresavi.

Hyresgästföreningen och Mimer kunde inte komma överens om 2021 års hyresnivå och förhandlingarna gick därför vidare till den centrala hyresmarknadskommittén, HMK, för att avgöras där. Nu kommer beskedet att hyrorna är klara. Enligt Mimer behövs de ökade hyresintäkterna för att bostadsbolaget ska ha råd med fastighetsunderhåll, nybyggnation samt kunna betala ökade kostnader för bland annat el, vatten, fjärrvärme och avfallshantering.

Läs ocksåNytt hyressystem allt vanligare i norr - Lillemor en av vinnarna

I fjol fick Mimer igenom en högre höjning – 2,25 procent.

– Det blir en lägre höjning i år jämfört med förra året vilket förstås är välkommet för vissa hyresgäster. För Mimer skapar den lägre nivån ekonomiska utmaningar på sikt, säger Mikael Källqvist, Mimers vd, i ett uttalande.

Mikael Källqvist, vd för Mimer.

Läs även Här slipper hyresgästerna hyreshöjning 2021

Läs också Renovering höjer hyror i Kungälv: "Blir alldeles för dyrt för mig" Nya hyror klara hos Göteborgs privatvärdar Idun ändrade juridiskt kön – fyra siffror nära att få henne vräkt Hyrorna klara hos Uppsalahem efter tvist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.