HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tummen upp för fartfylld familjedag på motorbana

Trollhättan I dag får alla som bor hos kommunala värden Eidar i Trollhättan chansen att uppleva en heldag med motortema. De radiostyrda bilarna lockade många.
, , , , , ,

Traditionellt innehåller familjedagar som anordnas av bostadsbolag och Hyresgästföreningen åtminstone korvgrillning och en hoppborg för barnen. Båda sakerna fanns på SMKs motorbana på Hedeäng, i utkanten av Trollhättan.

Men i dag får hyresgäster hos kommunala Eidar i Trollhättan uppleva även något annat: en aktivitet med motortema. Detta tack vare initiativtagaren Jennie Olsson Örn, som är förtroendevald på Hyresgästföreningen och bor hos Eidar.
– Jag har länge velat göra något meningsfullt för ungdomar, visa dem att det finns något att göra även utanför det egna närområdet, säger hon.

Läs ocksåJobbet hos hyresvärden är deras nyckel in i samhället

Jennie Olsson Örn är själv teknik- och motorintresserad. Att en bekant är involverad i motorklubben var ytterligare en faktor som gjorde att det blev en familjedag just här.

Ett av de avgjort populäraste inslagen är möjligheten att i fem minuter få testköra en radiostyrd bil. Men den som inte hann med i dag får ytterligare chanser.
– Vi har köpt in åtta radiostyrda bilar som boende ska få köra under lugnare former i höst, säger Jennie Olsson Örn.

Hon är extra nöjd över att många tjejer provat att styra de svårmanövrerade bilarna. Att detta kan bli en aktivitet som både tjejer och killar, kvinnor och män kan utöva tillsammans.

Läs ocksåParets tama illrar kissade på golvet - fakturan blev en chock

Pengarna som möjliggör inköpen av bilarna – som kostar upp mot 2 000 kronor styck – och hela familjearrangemanget med korvgrillning, bussar som hämtar folk i olika områden och tipspromenad med mera kommer från så kallade fritidsmedel. Det är verksamhetsbidrag som värden betalar till Hyresgästföreningen. Indirekt står alltså alla Eidars hyresgäster för notan via sina hyresinbetalningar. Ingenting kostar extra under själva arrangemanget i dag.

Lukas Jansson från området Skogshöjden är här med fyraårige sonen Alvin. Han har bott hos Eidar i många år och uppskattar att det finns olika aktiviteter för hyresgästerna.
– Det är viktigt, man känner att värden vet om att vi är människor, inte bara någon som betalar hyran, säger han.

Sadri Osmani och Blerim Sejfdin från Lextorp respektive Kronogården har kommit hit med sönerna Xhevat och Amir. De är också minst sagt nöjda med initiativet.
– Det här är jätteroligt både för barn och för vuxna. Det är första gången jag är med på en aktivitet, det var biltemat som lockade hit mig, säger Blerim Sejfdin.
De märkte att dagen skulle bli välbesökt redan innan de kom hit.
– Den första bussen var full så vi fick vänta på nästa, säger Sadri Osmani.

Läs ocksåSå lyckades grannarna i fajten för boulebana och p-plats

Familjedagen avslutas i eftermiddag klockan 16.

Fakta: Fritidsmedel region Bäsk

De flesta kommunala och ett antal privata hyresvärdar har avtal om verksamhetsmedel med Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg.
En pott kallas fritidsmedel och ska gå till olika trivselaktiviteter.
Det kan handla om grillkvällar, gemensamma fotogrupper, handarbetsträffar eller annat som främja social samvaro bland grannarna.

Läs också Värdens jobb bryter segregationen - "Nu har jag något att skriva på cv:n" Efter branden på Lextorp: "Overkligt och sorgligt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.