Annons

Två bostadsbolag i Dalsland höjer hyrorna

Dalsland Efter flera år av låga hyrespåslag höjer nu Åkab i Åmål och Valbohem i Färgelanda rejält. Orsaken är stora underhållsbehov och just att de inte höjt så mycket tidigare år.
Foto: Minna Ulin
Hyreshöjningarna i Färgelanda i Dalsland har varit låga de senaste åren. Men för 2020 blir det en rejäl höjning i det kommunala bostadsbolaget Valbohem.

I Åmål har hyrorna i kommunala bolaget Åkab höjds med 0,6 procent per år de senaste fyra åren. 2020 kommer hyresgästerna att få betala 1,8 procent mer. Det betyder cirka 95 kronor i månaden för en normaltvåa.

Hyresgästerna i Åmål får också höjda hyror från årsskiftet.

I Färgelanda har Valbohem också haft låga hyreshöjningar de senaste åren. Men för 2020 yrkade Valbohem en höjning med 3,5 procent. Alldeles för högt, tyckte Hyresgästföreningens förhandlare. Och efter förhandlingarna blev överenskommelsen 2,2 procent. Hyresgästföreningen skriver att det finns ett stort underhållsbehov och därför tycker man att en höjning på strax under hundralappen per månad för en tvårummare är rimlig.

Annons

– Valbohem är ett litet bolag som inte har några större marginaler. Uppgörelsen garanterar att bolaget klarar av att underhålla lägenheterna på ett bra sätt vilket är positivt för hyresgästerna, kommenterar Sophia Saukko, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Vilka bolag vill höja hyrorna i Västra Götaland? Det kan du läsa här.

Annons

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.