HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Två procentig höjning i Jönköping

Jönköping Hushållen i Vätterhems 8 100 lägenheter får en hyreshöjning på två procent nästa år.

Hyresförhandlingen med Hyresgästföreningen om nästa års hyra är klar. Vanligtvis brukar Vätterhems hyreshöjningar handla om kronor per kvadratmeter men i år blir hyreshöjningen två procent för alla från och med första januari. I genomsnitt handlar det om att en lägenhet på 70 kvadrat får en höjning med 99 kronor i månaden.

– Höjningen är bara kostnadsökningar, ingenting annat. Vi har inga direkta satsningar nästa år utan detta är en ren justering av hyran, säger Vätterhems vd Kent Sandén.

Läs ocksåKenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

Samtidigt sänks elpriset för boende på Öxnehaga och Råslätt, från 1,25 kronor per kwh till 1,15 kronor per kwh.

Annons

– Vi har gjort bättre upphandlingar och elpriset har gått ned och vi har passat på att binda. Vi har ett riktigt bra elpris för du ska tänka på att vårt pris inkluderar allt, även nätavgift och moms, säger Kent Sandén.

När det gäller varmvattnet, vilket mäts individuellt i omkring 5 000 lägenheter, blir priset för hyresgästerna oförändrat nästa år.

Annons
Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.
Läs också Kenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokal Spottande hyresgäst blir av med lägenheten Politiker anklagades för svartuthyrning - fick rätt genom 16 år gammalt löfte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.