Annons

Tvåårigt avtal klart i Gullspång

Gullspång Gullspångsbostäder och Hyresgästföreningen har enats om hyrorna både för i år och nästa år. Det blir en höjning med 2,5 procent från och med 1 april.
Foto: Minna Ulin
Lägenheterna på Allmännavägen i Otterbäcken är några av de drygt 200 lägenheter hos Gullspångsbostäder som berör av den nya uppgörelsen om hyran.

Hyrorna för de boende hos Gullspångsbostäder skulle varit klara vid årsskiftet. Men sjukdom bland Hyresgästföreningens förhandlare i kombination med att vd på Gullspångsbostäder jobbar deltid gjorde det omöjligt att hinna klart i tid. 

De nya hyrorna som man enats om ska därför gälla från 1 april i år. Någon retroaktiv hyreshöjning blir det inte. Däremot kommer den nya hyran gälla längre än vad man från början tänkt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Gullspångsbostäder ville höja hyran med 2,5 procent i år men sedan ha nya förhandlingar igen 2015. Nivån för höjningen kunde man till slut enas om men då under förutsättning att det inte skulle bli någon höjning nästa år.

– Nu blir det ett långsiktigt avtal på två år som sträcker sig till den siste mars 2016. Det ger medlemmarna oförändrad hyra nästa år, säger Hyresgästföreningens förhandlare Pär Sundén i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS MER:

Vill du veta vad andra hyresvärdar begärt att få höja hyran med i år? Här hittar du listan för hela Västra Götaland.

Annons

En del av årets hyror är redan klara. Här hittar du listan över färdiga uppgörelser.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de
Läs också Sveriges dyraste diskmaskin? – Kanske finns den i Gullspång Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Höjt pris på pellets chockar Gullspångsbostäder Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.