Annons

Tvångsförvaltningen i Hägersten överklagas

Hägersten I juni beslutade hyresnämnden om tvångsförvaltning av hyreshuset på Fastlagsvägen 15-17. Beslutet har överklagats och efter en dryg månads respit har argumenten utvecklats. Utan att något nytt kommit fram.
De nymålade fönstren på Fastlagsvägen 15-17 ansåg inte hyresnämnden var fackmannamässigt renoverade.
Foto: Cecilia Landmark
De nymålade fönstren på Fastlagsvägen 15-17 ansåg inte hyresnämnden var fackmannamässigt renoverade.

Efter två uppskov har alla handlingar kommit in till Svea hovrätt. KB Fastlagens advokat har inga andra bevis och inga andra vittnen än de som presenterats i hyresnämnden. Han upprepar också det som redan framförts i hyresnämnden: huset sköts och alla brister är åtgärdade. Det finns inte några fukt- eller ventilationsproblem, trots det planerades att tre badrum skulle renoverats under sommaren. En ny radonmätning ska göras i vinter, eftersom den tidigare inte kunde godkännas. Och KB Fastlagen har rättat sig efter hyresnämndens och hovrättens beslut när det gäller förhandlingsklausul.

Trots att rätten konstaterade att hyresgästerna har förstahandskontrakt, har Engelbrektskliniken tecknat andrahands-kontrakt med nya hyresgäster för de lägenheter som blivit tomma. ”Bulvanuthyrning” kallade Hyresgästföreningen det i sin ansökan om tvångsförvaltning. KB Fastlagen upprepar alltså å ena sidan att de följer hovrättens beslut när det gäller de tre lägenheterna, men förklarar sedan att de gör samma sak med fem andra lägenheter och anser att det är för ett angeläget ändamål. De ”ifrågasätter också lämpligheten av att samma ordförande i hyresnämnden prövat och avgjort såväl ovan nämnda ärenden som nu ifrågavarande ansökan om särskild förvaltning”.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Så var det här med fönstren. När hyresnämnden vid sin besiktning gick runt huset såg de att målningen bara gjorts på utsidan av fönsterbågen och att träet var murket. Bitar av trä hade lossnat och låg på marken. Inte fackmannamässigt, tyckte hyresnämnden. KB Fastlagen håller med om att resultatet inte blivit helt tillfredsställande men säger att det inte sett det innan besiktningen.

Familjebostäder fortsätter att förvalta huset i tre år, eller tills hovrätten eventuellt fattar ett annat beslut.

Annons
Läs också ”Äntligen – det går inte att tacka tillräckligt” Ovårdat hus på Fastlagsvägen tvångsförvaltas i tre år Halva hyran – och 25 000 tillbaka Huset är dyngsurt – nu förbereds ansökan om tvångsförvaltning Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.