HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvättbjörnen köper när Diös säljer – för 140 miljoner

Sundsvall Tvättbjörnen Förvaltning AB fortsätter att expandera. Idag äger fastighetsbolaget hus för mer än 400 miljoner. Målet är det dubbla.

Den senaste affären är precis klar och gäller tre kvarter i city med adresser på Storgatan, Tulegatan, Nybrogatan, Strandgatan och Sjögatan. Priset för fastigheterna blev 140 miljoner. Enligt säljaren Diös Fastigheter AB är det 24 miljoner mer än senaste värdering.

– Det här är en bra affär för Diös. Genom försäljningen skapar vi oss utrymme för nya investeringar och kan på så vis vara en engagerad part för Sundsvalls centrumutveckling, säger Hans Axelsson, chef för affärsutveckling, i ett pressutskick.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.

Och köparen Tvättbjörnen Förvaltning AB är också mer än nöjd.

– O ja, det är ett jättebra pris och ett fint bestånd. Värderingar är bara en lek med siffror, säger fastighetsägaren Stig Svedberg.

Fastigheterna omfattar en area om 16 300 kvadratmeter med en lika blandning av hyreslägenheter, lokaler och butiker.

Läs ocksåAndreas, 22 år - Vill bli hyresvärd och bygga upp en förmögenhet

Finns det några planer på förändringar i husen? Renoveringar eller hyreshöjningar?

– Vi ska ta hand om husen som vi alltid gör och se till att hyresgästerna är nöjda. Det finns inga planerade höjningar än de som följer gängse regler. Men det är för tidigt att prata om sånt nu, vi har ju inte kommit in i husen än.

Tvättbjörnen har successivt utökat sitt fastighetsbestånd i Sundsvall med omnejd under de senaste åren. Och än finns det kapital till fortsatta investeringar.

Läs ocksåCeller i Åre ger Diös mersmak

– Vi shoppar ju mycket varje år och målet är väl ett bestånd med ett fastighetsvärde på runt 800-900 miljoner. I dagsläget har vi passerat 400 miljoner, säger Svedberg.

Tillträde till fastigheterna kommer att ske inom en snar framtid, när fastighetsbildningen är klar och registrerad hos Lantmäteriet.

Läs också SHB bygger och shoppar hyreshus Krävs på återbetalning av hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.