HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Unga brandambassadörer ska förebygga bränder

Jönköping Efter den stora branden på Råslätt, vill bostadsbolaget Vätterhem utbilda hyresgästerna om brandsäkerhet. I samarbete med Länsförsäkringar har de därför utsett brandambassadörer bland hyresgästerna. De ska sprida kunskap till barn och unga. 

 

Brandambassadörer ska sprida kunskap på Råslätt.

Länsförsäkringar har anställt två unga tjejer som brandambassadörer. Under torsdagskvällar i Hyresgästföreningens lokaler ska de lära barn och unga om brandsäkerhet. Brandambassadörerna pratar både svenska och arabiska.

Öppna aktiviteter i ämnet kommer också att anordnas på Råslätts torg lördagarna den 6 och 20 oktober.

De barn som deltar i utbildningen, får efter ett test bli certifierade som ”brandsuperhjältar”.

— Jag har fått lära mig hur man hanterar en brandsläckare, att man inte ska använda vatten för att släcka eld på spisen och fått viktiga tips på hur man kan förebygga bränder. Det ska vi nu lära ut till barnen som kan sprida vidare kunskaperna till många av deras föräldrar, säger Sakina Aboutouk till Jönköpingsposten. 

Läs ocksåTidsfrist ute för olovligt boende

Hon har nyligen gått en kurs hos Räddningstjänsten för att nu kunna arbeta som brandambassadör på Råslätt.

Förutom utbildningen har bostadsbolaget även tagit fram nytt informationsmaterial om brandsäkerhet och vad man ska göra om olyckan är framme.

Läs också Annorlunda vara fastighetsskötare i glesbygd Hon är den nya ordföranden i Kalmar Här finns något för alla och envar Unga flaggar för att locka unga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.