HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Unga hyresgäster motionerar med tv-spel

Vadstena Målet är hälsosammare hyresgäster och för att locka ungdomar till motion har Hyresgästföreningen valt att introducera tekniken. På sportlovet bjuds unga in att spela tv-spel som tvingar till rörelse. Det innebär att man har roligt och är nyttig på samma gång.

​När Hyresgästföreningen lockar till bättre hälsa är det lättare att få vuxna att gå med på stavgång eller andra utomhusaktiviteter. Vadstena är en av flera orter i landet där man satsar stort på förbättrad hälsa hos hyresgäster.

Ungdomarna däremot är mer svårflirtade. Därför har man valt att ta till modern teknik för att locka unga till rörelse.

Läs ocksåOve kände kallt stål i nacken – tänker aldrig mer nattvandra

Under våren ska man arrangera träffar i Hyresgästföreningens lokal på Hovsvägen där unga får spela ett tv-spel som erbjuder till exempel frisbee, bowling och liknande sporter. Med hjälp av en fjärrkontroll gäller det att fysiskt delta i spelet.

– Fäktning och bowling är roligast, säger Albin Onttonen Widblom som var med vid premiärträffen på sportlovet.

Då kom det inte särskilt många ungdomar men Hyresgästföreningens representanter har gott hopp om en förbättring.

Läs ocksåJonas Nygren lämnar Hyresgästföreningen

– Det gäller att inte ge upp, säger förtroendevalda Kicki Wallin som vet att ungdomar gärna förlorar sig framför en dataskärm en hel dag om det inte finns något roligare att göra.

Flera gånger under våren ska det bli liknande träffar för unga. Förhoppningen är att det ska bli så populärt att sporta framför tv-apparaten att det inte behövs någon vuxen som håller i trådarna.

Läs också Hyresgästföreningen går med medvetet underskott Därför har värden sagt upp alla hyresgäster - infekterad konflikt med stora pengar på spel Corona stänger Hyresgästföreningens lokaler

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.