Annons

Unga hyresgäster motionerar med tv-spel

Vadstena Målet är hälsosammare hyresgäster och för att locka ungdomar till motion har Hyresgästföreningen valt att introducera tekniken. På sportlovet bjuds unga in att spela tv-spel som tvingar till rörelse. Det innebär att man har roligt och är nyttig på samma gång.

​När Hyresgästföreningen lockar till bättre hälsa är det lättare att få vuxna att gå med på stavgång eller andra utomhusaktiviteter. Vadstena är en av flera orter i landet där man satsar stort på förbättrad hälsa hos hyresgäster.

Ungdomarna däremot är mer svårflirtade. Därför har man valt att ta till modern teknik för att locka unga till rörelse.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under våren ska man arrangera träffar i Hyresgästföreningens lokal på Hovsvägen där unga får spela ett tv-spel som erbjuder till exempel frisbee, bowling och liknande sporter. Med hjälp av en fjärrkontroll gäller det att fysiskt delta i spelet.

Annons

– Fäktning och bowling är roligast, säger Albin Onttonen Widblom som var med vid premiärträffen på sportlovet.

Då kom det inte särskilt många ungdomar men Hyresgästföreningens representanter har gott hopp om en förbättring.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Det gäller att inte ge upp, säger förtroendevalda Kicki Wallin som vet att ungdomar gärna förlorar sig framför en dataskärm en hel dag om det inte finns något roligare att göra.

Annons

Flera gånger under våren ska det bli liknande träffar för unga. Förhoppningen är att det ska bli så populärt att sporta framför tv-apparaten att det inte behövs någon vuxen som håller i trådarna.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.