Annons

Unik treårig hyreshöjning i Halmstad

Halmstad Det turbulenta ekonomiska läget är orsaken till att Hyresgästföreningen gått med på en treårig hyreshöjning med det kommunala fastighetsbolaget HFAB i Halmstad. Den första januari 2009 höjs hyran i genomsnitt med 3,1 procent. Under 2010 och 2011 höjs den med ytterligare 2,5 procent per år.

​– Nu vet hyresgästerna i tre år framöver hur hyran kommer att bli vilket skapar trygghet. Det är mycket därför vi gör den här uppgörelsen just nu, säger Hyresgästföreningens förhandlingschef Stefan Bolin.

Annons
Även HFAB:s kommunikationschef Ulf Hofstedt är nöjd med uppgörelsen.
– Det här gör det lättare för oss att planera inför framtiden och så ger det stabilitet i boendet. Oron på bostadsmarknaden känner man nog mer av om man bor i villa eller i bostadsrätt.
Den som bor i en trea på 70 kvadratmeter kommer att få en hyreshöjning på 151 kronor i månaden vid årsskiftet.

Annons
Fakta: Så mycket höjs hyran vid årsskiftet

Lägenhetsyta höjning/månad35 kvm          76 kr55 kvm          119 kr70 kvm          151 kr80 kvm          173 kr90 kvm          195 kr

 

Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.