Annons

Uppgivet läge på Holmavägen

Tidaholm Hyresgästerna på Holmavägen i Tidaholm är åter i händerna på Tedhojs Fastigheter. Detta efter att Tidaholms Bostads AB sagt nej till att ta över de misskötta fastigheterna.

– Just nu finns det olja i tanken, så hyresgästerna behöver inte frysa. Men jag bara väntar på att något ska hända så att hyresgästerna får problem igen, säger Britt Svensson handläggare kommunens miljöförvaltning.

Fastigheterna på Holmavägen 8 och 10 i Tidaholm ägs av Tedhojs Fastigheter. Efter år av misskötsel beslutade dock hyresnämnden i augusti i fjol att husen skulle tvångsförvaltas. Då hade hyresgästerna länge klagat på brist på värme, varmvatten samt allmänt dålig skötsel som råttangrepp. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tillfällig förvaltare blev Tidaholms Bostads AB, TBAB, som snart erbjöds att få köpa husen av Tedhoj. Men det är inte TBAB intresserade av.

 – Husen är i så dåligt skick att de inte går att reparera till ett försvarbart pris, sade vd:n Mattias Andersson. 

Nu har tvångsförvaltningen upphört och Tedhojs Fastigheter återgått till förvaltare. Allt enligt ett beslut i Hyresnämnden i Jönköping. För när hyresnämnden skulle fatta beslut om eventuell fortsättning av tvångsförvaltningen så hade Tidaholms kommun inte längre någon alternativ förvaltare att föreslå. 

Annons
Läs ocksåHöjning på 4,56 prutades till 1,2 procent i TibroPengar i en portmonnä.

 –Vi kan inte tvinga Tidaholms Bostads AB att fortsätta förvalta husen, säger Britt Svensson och tillägger: 

 – Det här är en riktigt tråkig historia, som jag faktiskt inte vet hur man ska lösa. 

Tedhojs Fastigheter äger ytterligare fyra fastigheter i Tidaholm. De husen har dock belagts med hyresförbud. 

Läs ocksåHyresgäster kan bli bostadslösa

Varför ansöker ni inte om hyresförbud även för de här husen?

Annons

– För att det skulle leda till att de tre hyresgästerna som berörs mest troligt skulle bli bostadslösa. Vi har brist på bostäder även här i Tidaholm, säger Svensson. 

Hem & Hyra har sökt ansvarig på Tedhoj samt de tre hyresgästerna som berörs men har inte lyckats nå någon av dem för kommentar.

Läs också Tibrobyggen vill höja hyran med 2,2 procent Kraftig sänkning av Tibrobyggens hyreskrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.