Annons

Uppsalahems hyror klara

Uppsala Hyrorna för Uppsalahems 17 000 hyresgäster är färdigförhandlade. Den 1 september höjs de med 1,85 procent.
Foto: Monika Steczkó/Uppsalahem
Uppsalahems hyror är färdigförhandlade för 2020. Benny Enholm är tillförordnad vd för Uppsalahem och är nöjd med uppgörelsen.

Höjningen innebär att den som hyr en trea på 77 kvadrat med en hyra på 8 000 kronor får en hyreshöjning som motsvarar ungefär 150 kronor i månaden. Hyresuppgörelsen ligger ungefär på genomsnittet för kommunala bostadsbolag 2020.

Förhandlingarna påbörjades i april. Båda parterna uppger att de tycker att förhandlingsklimatet har varit konstruktivt och lösningsorienterat.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Benny Enholm, tillförordnad vd för Uppsalahem, konstaterar att det inte var lätt att inleda hyresförhandlingar under coronakrisen, men att man ändå landat i en uppgörelse som är rimlig för båda parter.

Annons

Uppsalahems hyror höjs vanligtvis från den 1 juli, men Hyresgästföreningen lyckades få Uppsalahem att flytta fram datumet till den 1 september. Anledningen är att coronakrisen har drabbat många hyresgästers privatekonomi.

Hyresjusteringen gäller både för Uppsalahem och Studentstadens hyresgäster. För studentrum där det är hyresfritt under sommaren höjs hyrorna från den 1 oktober.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listanHyreshöjningar

För områden med individuell mätning och debitering av vatten blir höjningen 1,5 procent.

Annons

I fjol blev höjningen för Uppsalahems hyresgäster 2,25 procent.

Läs också Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.