Annons

”Utdelningen i Rikshem sticker i ögonen”

Stockholm Miljonutdelningarna i Rikshem kritiseras starkt av Marie Linder förbundsordförande i Hyresgästföreningen. "Det är klart att den typen av enorma utdelningar sticker i ögonen.”

Nyligen avslöjades det att ledningen i bostadsbolaget Rikshem har tjänat 68 miljoner kronor på konvertibler. I Rikshems ledning ingår bland annat förre S-politikern Ilija Batljan.

Marie Linder är upprörd över att ledningen har fått så mycket pengar i utdelning. Speciellt med tanke på de nu påbörjade hyresförhandlingarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Ser man de enorma utdelningarna i ljuset av att många hyresgäster har en dålig ekonomi är det klart att det sticker i ögonen på vanliga människor. Speciellt när en del debattörer kritiserar dagens hyresförhandlingssystem med argumentet att man inte kan tjäna pengar på hyresfastigheter, säger hon.

Annons

 Hon tycker att Rikshems goda ekonomi borde ge avtryck i hyresförhandlingarna.

– Jag hoppas att Rikshems generositet nu även kommer deras hyresgäster till del, till exempel i de hyresförhandlingar som vi har inlett, säger hon.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen region Stockholm, tycker inte Rikshems agerande hör hemma i ett bolag som vill framställa sig själv som allmännyttigt.

Annons

– Jag har haft en positiv syn på Rikshem hittills, men det här är inte bra och gör att bilden av dem förändras. Deras agerande är stötande. 

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.