Annons

V-Dala förhandlar igen med Uppsala studentbostäder

Uppsala Tidigare i höst sa V-Dala nation upp sitt avtal om hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen Uppsala studentbostäder. Men efter protester har V-Dala backat.

I oktober sa Stiftelsen Västmanlands-Dala nations studentbostäder upp förhandlingsordningen med Hus. Istället skulle nationen förhandla om hyrorna i ett eget hyresutskott. De hyresgäster som berörs bor i studentbostäderna vid Majklockan på Luthagsesplanaden.
Beslutet blev inte populärt bland de boende. En enkätundersökning som Hus genomfört visar att 95 procent av dem som deltog i enkäten vill att Hus ska fortsätta att förhandla hyrorna för dem.

Efter att ha tagit del av enkätsvaren gick Stiftelsen med på att behålla förhandlingsordningen med Hus.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag är glad, främst för alla boende på Majklockans skull. Det här innebär att en oberoende part kommer att förhandla deras hyror, precis som tidigare, och att de får tillgång till ett juridiskt ombud om det skulle bli en tvist med hyresvärden, säger Niklas Strömberg, vice ordförande i Hus.

Annons
Läs också Lagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas" Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Tog strid mot tokhög höjning – påverkar hundratals hyresgäster: "Vill bara tjäna pengar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.