HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

V-Dala förhandlar igen med Uppsala studentbostäder

Uppsala Tidigare i höst sa V-Dala nation upp sitt avtal om hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen Uppsala studentbostäder. Men efter protester har V-Dala backat.

I oktober sa Stiftelsen Västmanlands-Dala nations studentbostäder upp förhandlingsordningen med Hus. Istället skulle nationen förhandla om hyrorna i ett eget hyresutskott. De hyresgäster som berörs bor i studentbostäderna vid Majklockan på Luthagsesplanaden.
Beslutet blev inte populärt bland de boende. En enkätundersökning som Hus genomfört visar att 95 procent av dem som deltog i enkäten vill att Hus ska fortsätta att förhandla hyrorna för dem.

Efter att ha tagit del av enkätsvaren gick Stiftelsen med på att behålla förhandlingsordningen med Hus.

Annons
Läs ocksåGrannarna satte stopp för monsterhöjningen - värden ville höja med 2000 kronor i månadenEn man i grön tröja och keps i förgrunden. I bakgrunden en kvinna som tittar ut genom ett fönster i ett rött hus.

– Jag är glad, främst för alla boende på Majklockans skull. Det här innebär att en oberoende part kommer att förhandla deras hyror, precis som tidigare, och att de får tillgång till ett juridiskt ombud om det skulle bli en tvist med hyresvärden, säger Niklas Strömberg, vice ordförande i Hus.

Annons
Läs också Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Nya ägaren höjde hyran felaktigt – hyresgästen Ann-Sofie: "De nonchalerar oss" Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.