Annons

Vägras kontrakt för att han är för ung

Hörby Mannen ska flytta och vill att sonen ska ta över kontraktet. Men värden säger nej. Orsak: Lägenheten är enbart för äldre personer. Fallet har anmälts till DO.

Pappan känner att han och sonen diskrimineras för att när han flyttade in i lägenheten var det en 27-årig kvinna som bodde där. Dessutom vet han att flera andra yngre personer bor i området. Enligt hyresvärden hyrs lägenheterna enbart ut till de som är 50 år eller äldre.

Pappan skriver till Diskrimineringsombudsmannen, DO, att han har gjort större renoveringar i lägenheten som ligger i Hörby. Han misstänker att värden inte vill att sonen ska ta över kontraktet för att kunna höja hyran till en helt ny hyresgäst. (Sonen hyr i dag i samma område och har samma hyresvärd som pappan.)

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

DO har ännu inte tagit ställning till om de ska utreda fallet. Sedan ett tag tillbaka riktar myndigheten dock in sig på att utreda händelser som är större samhällsproblem och berör många. Här kan du läsa mer om hur DO resonerar: Två killar i samma lägenhet- då sa värden nej

Annons
Läs också Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån Så fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det” Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – krävs på 150.000 för diskriminering Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp Värd får advokatkritik för onödig rättegång – stämde hyresgäst som sa upp kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.