Annons

Vaktbolag ska skydda mot pyroman i Nynäshamn

Nynäshamn ​En pyroman härjar på Backluravägen i Nynäshamns kommun. Härom veckan sattes en källare i brand.– Vi har anlitat ett vaktföretag som bevakar fastigheten dygnet runt, säger Mikael Goliats, förvaltningschef vid Nynäshamnsbostäder.

Höghuset på Backluravägen har drabbats av flera bränder under den senaste tiden.

– Det har varit småbränder vid åtta tillfällen. Någon har tuttat på i soprummet. Men förra tisdagen, den 26 mars, var det en större brand. En hyresgäst som bokat tvättkällaren upptäckte att det brann i ett förråd och larmade brandkåren, berättar Mikael Goliats.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Inga hyresgäster behövde evakueras vid branden. Men fem förråd brandskadades och tvättkällaren är avstängd eftersom den måste saneras från sot. Hyresgästerna hänvisas till andra tvättstugor i angränsande fastigheter.

– Telekablar har brunnit upp. Speciellt besvärligt är det för gamla som har trygghetslarm, dessa fungerar inte. Hemtjänstpersonal har därför beslutat att titta till sina klienter oftare än vanligt. Vi har kontaktat Telia och bett dem komma hit och laga kablarna åt sina abonnenter, säger Mikael Goliats. 

Annons

– En del boende kan inte heller använda sina telefoner eller titta på tv.

Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.

Hyresgästerna på Backluravägen använder elektroniska nyckelbrickor för att komma in i de gemensamma utrymmena.

– När Nynäshamnsbostäder införde de elektroniska nycklarna förra sommaren  i Backlura, sjönk skadegörelsen i området. Men om det bor en pyroman i huset som så är det otroligt svårt att skydda sig.

Vaktbolaget ska bevaka hyreshuset fram till fredag i denna vecka.

Annons
Läs ocksåSkulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronorPommes frites brann i köket

– Därefter får vi se över om vi ska installera bättre brandlarm på otillgängliga ställen för att undvika sabotage. Vi har även diskuterat att införa övervakningskameror.

– Först och främst hoppas jag att polisen snabbt kommer att hitta den eller de som har tänt på, säger Mikael Goliat.​

Läs också Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.