Annons

Valberedningen fokuserade på modiga talare

Västra Götaland ​Könsfördelningen diskuterades aldrig när region Bäsk skulle utse sina ledamöter till förbundsstämman. Det finns mer angelägna faktorer att titta på enligt Göran Lindskog, sammankallande i valberedningen.

​– Viktigast denna gång var att få med folk som vågar gå upp i talarstolen. Men naturligtvis vore det fördelaktigt om det var fem ordinarie ledamöter av varje kön, säger han.
Några av kvinnorna var enligt Lindskog enbart nominerade till platserna som ersättare och hade i förväg påtalat att de inte ville åka till förbundsstämman som ordinarie ledamot.

Valberedningen, som består av både män och kvinnor, var enig om vilka personer man anser vara mest lämpade för att företräda regionen. Under fullmäktigemötet opponerade sig ingen mot förslaget.
– Jag har reflekterat över könsfördelningen efteråt, men det var inget vi tänkte på då, säger Göran Lindskog.
Han poängterar att valberedningen valt de personer som man tror kan göra ett bra jobb för regionen på stämman.

Annons
ANNONSLånestrategier för hyresgäster
Annons
Läs också Lägre avgift för dig under 25 - så vill Hyresgästföreningen växa bland unga Hyresgästföreningen ställer in sommarens stämma Helsingborgspolitiker hade soffhäng med Marie Linder I juni blir det fest i Grytan med skånska Hyresgästföreningen Regionordförande vill samarbeta för integration

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.