Annons

Vandrar för ökad trygghet

Växjö Växjöbostäder har som mål att göra trygghetsvandringar i alla sina bostadsområden. Nästa vecka är det Teleborg som ska kartläggas.

Även om Växjöbostäder har en plan för att trygghetsvandra i alla bostadsområden så prioriteras behovet utifrån vad som kommer fram på bland annat bostadsmöten och via samtal till bolaget.

– Det är även begränsat med tid, för det är mellan november och februari som vi känner att vi kan göra detta så att vi verkligen ser hur det är när det är mörkt. Men vi har en plan för att försöka hinna med alla, berättar Ulrika von Schantz, bostadssocial samordnare hos Växjöbostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Till trygghetsvandringarna bjuds inte bara hyresgäster in utan även polis, räddningstjänst, vaktbolag, kommunen och Hyresgästföreningen.

Annons

– Tillsammans går vi igenom olika trygghetsaspekter och tittar på exempelvis buskage och belysning. Sedan skriver vi upp vad som behöver åtgärdas och vem som ska åtgärda, säger Ulrika von Schantz.

Först ut att få fokus på trygghet är två områden på Teleborg där det ska vandras nästa vecka och i början på december är det dags för Sandsbro.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”
Läs också Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.