HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vandrar för ökad trygghet

Växjö Växjöbostäder har som mål att göra trygghetsvandringar i alla sina bostadsområden. Nästa vecka är det Teleborg som ska kartläggas.

Även om Växjöbostäder har en plan för att trygghetsvandra i alla bostadsområden så prioriteras behovet utifrån vad som kommer fram på bland annat bostadsmöten och via samtal till bolaget.

– Det är även begränsat med tid, för det är mellan november och februari som vi känner att vi kan göra detta så att vi verkligen ser hur det är när det är mörkt. Men vi har en plan för att försöka hinna med alla, berättar Ulrika von Schantz, bostadssocial samordnare hos Växjöbostäder.

Läs ocksåVar femte oroar sig för bostadsinbrott

Till trygghetsvandringarna bjuds inte bara hyresgäster in utan även polis, räddningstjänst, vaktbolag, kommunen och Hyresgästföreningen.

– Tillsammans går vi igenom olika trygghetsaspekter och tittar på exempelvis buskage och belysning. Sedan skriver vi upp vad som behöver åtgärdas och vem som ska åtgärda, säger Ulrika von Schantz.

Först ut att få fokus på trygghet är två områden på Teleborg där det ska vandras nästa vecka och i början på december är det dags för Sandsbro.

Läs ocksåUddevallabons insats förhindrade en katastrof
Läs också 113 döda i bränder under 2017 Tur avgör om du får förtur vid sjukdom Tände eld på sin grannes dörr - nu får han avslag i hovrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.