HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vandrar för ökad trygghet

Växjö Växjöbostäder har som mål att göra trygghetsvandringar i alla sina bostadsområden. Nästa vecka är det Teleborg som ska kartläggas.

Även om Växjöbostäder har en plan för att trygghetsvandra i alla bostadsområden så prioriteras behovet utifrån vad som kommer fram på bland annat bostadsmöten och via samtal till bolaget.

– Det är även begränsat med tid, för det är mellan november och februari som vi känner att vi kan göra detta så att vi verkligen ser hur det är när det är mörkt. Men vi har en plan för att försöka hinna med alla, berättar Ulrika von Schantz, bostadssocial samordnare hos Växjöbostäder.

Läs ocksåJuristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällornaBildmontage. Förbundsjurist Roger Höög hos Hyresgästföreningen berättar om bulvankontrakt.

Till trygghetsvandringarna bjuds inte bara hyresgäster in utan även polis, räddningstjänst, vaktbolag, kommunen och Hyresgästföreningen.

Annons

– Tillsammans går vi igenom olika trygghetsaspekter och tittar på exempelvis buskage och belysning. Sedan skriver vi upp vad som behöver åtgärdas och vem som ska åtgärda, säger Ulrika von Schantz.

Först ut att få fokus på trygghet är två områden på Teleborg där det ska vandras nästa vecka och i början på december är det dags för Sandsbro.

Annons
Läs ocksåFöräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphusetPolisutryckning med påslagna blåljus.
Läs också Trots oro i världen: En fjärdedel av värdarna klarar inte ge dig skydd Prostituerade sålde sex i lägenheten – hyresgästen får bo kvar Nyfiken fönstertittare fick betala dyrt för gluttandet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.