Annons

Värd överklagar nej till skittunna

Malmö När hyresvärden satte in en tunna i hyresgästens sovrum i samband med att badrummet renoverades slutade det med viteshot på 5 000 kronor från miljöförvaltningen. Men hyresvärden ger sig inte. Han har överklagat viteshotet.
Foto: Rikard Ljungqvist

Fyrabarnsfamiljens badrum skulle renoveras och toaletten blev därför obrukbar. Som Hem & Hyra har berättat om valde hyresvärden att lösa problemet genom att sätta in två tunnor i sovrummet där hyresgästerna skulle kunna uträtta sina behov.

Tunnorna var av det enklare slaget med en sittring ovanpå. ”Spolningen” skulle skötas genom ett lager pellets eller skogsströ som lades på exkrementerna. Eftersom hyresgästerna tyckte det hela var något ofräscht valde de att enbart kissa i tunnorna medan större behov sköttes på toaletten på en köpcentrum i närheten. Miljöförvaltningen upptäckte tunnorna i samband med ett annat ärende i lägenheten och gillade inte vad man såg. Miljöinspektören konstaterande att det fanns en ”påtaglig lukt av toalett” i sovrummet och frånluftsventilen var dessutom ur funktion. Därför hotade man värden med vite på 5 000 kronor om han inte hittade en bättre lösning. Hyresgästerna fick då tillgång till en källartoalett i grannporten samtidigt som renoveringen av badrummet slutfördes.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men hyresvärden ger sig inte. Han tycker att skittunnorna är en bra lösning och överklagar därför miljöförvaltningens föreläggande. Hyresvärden önskar en prövning av sitt sätt att ”tillhandahålla toalett på vid badrumsrenoveringar”. Att tunnorna luktade illa i den aktuella lägenheten skyller han på hyresgästerna som han menar inte skötte själva ”spolningen” på ett korrekt sätt.

Annons

 

 

Annons
Läs ocksåKisstunna i sovrummet - en skitsak enligt hyresvärden

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.