Annons

Kisstunna i sovrummet – en skitsak enligt hyresvärden

Malmö Fyrabarnsfamiljens badrum renoveras och under tiden har hyresvärden satt in två tunnor i sovrummet där familjen förväntas uträtta sina behov. Det duger inte, menar miljöförvaltningen. Nu riskerar värden vite.
Foto: Rikard Ljungqvist

Hyresvärden har gett barnfamiljen på Seved i Malmö två tunnor att uträtta sina behov i under tiden badrummet är obrukbart på grund av renovering. De två tunnorna står placerade i ett av sovrummen. I två veckor har tunnorna ersatt toaletten och när miljöförvaltningen gjorde en inspektion i lägenheten för ett par veckor sedan berättade familjen att de enbart kan kissa i tunnorna och att de går på toa på ett köpcentrum i närheten när de behöver uträtta större behov. Det duger inte, menar miljöförvaltningen, som nu hotar värden med vite om han inte ersätter tunnorna med en bättre lösning. I sovrummet fanns vid inspektionen en ”påtaglig lukt av toalett” och frånluftsventilen var ur funktion. Nu har hyresvärden tre dagar på sig annars väntar böter på 5 000 kronor. Men hyresvärden tar det hela med ro.

– Badrummet är ändå färdigrenoverat på fredag, säger hyresvärden Lars Andersson.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Under tiden har barnfamiljen fått nycklarna till en toalett belägen i källaren i en annan port, vilket de säger sig vara nöjda med.

– Det har varit en väldigt svår situation men nu när vi kan använda toaletten i källaren är det bättre. Nu vill jag bara att hyresvärden ska ta bort tunnorna. De är alldeles för tunga för att jag ska kunna flytta dem själv, säger hyresgästen.

Annons
Läs också Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.