Annons

Värden höjde hyran utan förvarning

Halmstad Plötslig kom ett brev ”Eftersom det inte blev någon hyreshöjning efter jul tänker jag höja din hyra”. Hyresgästen protesterar.

Den privata hyresvärden i Halmstad berättade i brevet att de skulle höja hyran från och med nästa månadsskifte med 138 kronor.

Hyresgästen vägrar gå med på detta och skriver till hyresnämnden:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Egentligen är det inte så mycket pengar det handlar om men ibland får man utnyttja lagen och sätta ner foten (så det förhoppningsvis blir någon förändring på värdens beteende)”.

Annons

Kvinnan är säker på att hyreshöjningen är personlig. Sedan hon har försökt att bli av med svartmögel i bostaden har hon och värden haft en dålig relation. Hon konstaterar också att ”folk är rädda här” och har flyttat eller blivit utkastade utan direkta anledningar.

Hyresvärden å sin sida konsterar bara att ”Vi anser att lägeshyran ska vara det vi begärt”.

Annons
Läs ocksåMan lät bli att ändra sin adress – döms igen men slipper fängelseDe fotografier som polisen tog under husrannsakan används som bevisning mot mannen som är misstänkt för grovt folkbokföringsbrott.

Hyresnämnden i Göteborg tar upp ärendet i dag måndag.

Läs också Norskt par åker ut från hyrvilla i Bohuslän – Kommunala värden: "Saknar behov" Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.