HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värden ville avhysa – men uppsägning får bakläxa

Helsingborg Hög musik och dunsar i golvet. I flera år. Det vittnade flera grannar om mot hyresgästen i Helsingborg. Men detta till trots. Hyresgästen får bo kvar.
Foto: Pixabay
Det lät som tyngder i en träningsmaskin dunsade i golvet, vittnade grannar.

När ärendet var uppe i hyresnämnden i juni rådde det ingen tvekan om att det var irriterat bland grannarna i hyreshuset i Helsingborg, enligt beslutsprotokollet.

Hyresvärden och grannarna vittnade om att en hyresgäst spelade hög musik, var smått hotfull, skrev otrevliga mejl och dunsade med jämna mellanrum i golvet. Dunsar som ”när man släpper ner tyngderna i en träningsmaskin på ett gym”. Mejlen hade skickats i samband med att hyresgästen själv klagade på situationen i huset och innehöll kränkande omdömen om grannarna.

Läs ocksåHan tog den "omöjliga" hyresstriden – och vann

Hyresgästen å sin sida berättade under sammanträdet att huset var ”oerhört” lyhört och att han störde sig på olika ljud och grannarna, inte minst grannen under vars höga telefonsignal väckte honom flera gånger i veckan. Han medgav också att han kunde störa tillbaka när han blev störd.

Värden hade drivit ärendet till hyresnämnden i Malmö. De hade sagt upp hyresgästen och ville nu få möjligheten att avhysa honom. Men det gick inte vägen. Nämnden beslutar till hyresgästens fördel. Han får bo kvar.

Nämndens motivering är flera. Dels har musikstörningarna avtagit på sistone, dels ligger många klagomål långt bakåt i tiden och detsamma gäller mejlen som hade åberopats som bevis. Vidare finns en del frågetecken. En granne menar att hon hör dunsar från den aktuell lägenheten – trots att hon bor tre våningar under.

Läs också15 000 kronor i hyresskuld – nu åker hyresgästen ut

Nämnden skriver också i sitt beslut att påstådda hot inte har kunnat specificerats.

Läs också Störde grannarna – sägs upp Vädjade om en andra chans men förlorar lägenheten 52 dagar sen med hyran – nu ryker hyreskontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.