Annons

Värden ville avhysa – men uppsägning får bakläxa

Helsingborg Hög musik och dunsar i golvet. I flera år. Det vittnade flera grannar om mot hyresgästen i Helsingborg. Men detta till trots. Hyresgästen får bo kvar.
Foto: Pixabay

När ärendet var uppe i hyresnämnden i juni rådde det ingen tvekan om att det var irriterat bland grannarna i hyreshuset i Helsingborg, enligt beslutsprotokollet.

Hyresvärden och grannarna vittnade om att en hyresgäst spelade hög musik, var smått hotfull, skrev otrevliga mejl och dunsade med jämna mellanrum i golvet. Dunsar som ”när man släpper ner tyngderna i en träningsmaskin på ett gym”. Mejlen hade skickats i samband med att hyresgästen själv klagade på situationen i huset och innehöll kränkande omdömen om grannarna.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresgästen å sin sida berättade under sammanträdet att huset var ”oerhört” lyhört och att han störde sig på olika ljud och grannarna, inte minst grannen under vars höga telefonsignal väckte honom flera gånger i veckan. Han medgav också att han kunde störa tillbaka när han blev störd.

Annons

Värden hade drivit ärendet till hyresnämnden i Malmö. De hade sagt upp hyresgästen och ville nu få möjligheten att avhysa honom. Men det gick inte vägen. Nämnden beslutar till hyresgästens fördel. Han får bo kvar.

Nämndens motivering är flera. Dels har musikstörningarna avtagit på sistone, dels ligger många klagomål långt bakåt i tiden och detsamma gäller mejlen som hade åberopats som bevis. Vidare finns en del frågetecken. En granne menar att hon hör dunsar från den aktuell lägenheten – trots att hon bor tre våningar under.

Annons
Läs ocksåVräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder”

Nämnden skriver också i sitt beslut att påstådda hot inte har kunnat specificerats.

Läs också Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Spelmissbruk ingen ursäkt – familj vräks Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.