Annons

Värmen tillbaka för hyresgäster i Halmstad

Halmstad När värden inte betalade räkningarna blev hyresgästerna utan värme. Nu är ett av husen sålt och Hyresgästföreningen drar tillbaka sin ansökan om tvångsförvaltning.
Foto: Petra Martinsson/Mikael Malmborg Hyresgästföreningen
När hyresgästerna blev utan värme processade Lillemor Nordhöj, jurist vid Hyresgästföreningen, om saken i Hyresnämnden.

När hyresgästerna blev utan värme såg Hyresgästföreningen, som har medlemmar på adressen, ingen annan lösning än att processa om saken i domstol. I början av oktober lämnade de in en ansökan om tvångsförvaltning till Hyresnämnden. Det vill säga att fastighetsägaren med tvång skulle lämna över förvaltningen av huset. Nu har ärendet återkallats.

– Det ena huset har sålts och värmen har kommit tillbaka, säger Lillemor Nordhöj, chefsjurist på Hyresgästföreningen norra Skåne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Också vad gäller det andra huset har ärendet avslutats.
– Det var så kallt att hyresgästerna har flyttat. Därmed har vi inga medlemmar kvar på adressen.

Annons

Sedan ansökan om tvångsförvaltning lämnades in har Hyresgästföreningen och Hyresnämnden letat efter någon som kan ta över husen men har inte lyckats hitta någon.
– Kanske var det ändå processen som satte press på ägaren. På så sätt har den varit positiv, säger Lillemor Nordhöj.

Läs om början på processen här.

Annons
Läs ocksåHalmstadvärd kan inte betala – hyresgäster utan värme
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.