HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värmen tillbaka för hyresgäster i Halmstad

Halmstad När värden inte betalade räkningarna blev hyresgästerna utan värme. Nu är ett av husen sålt och Hyresgästföreningen drar tillbaka sin ansökan om tvångsförvaltning.
Foto: Petra Martinsson/Mikael Malmborg Hyresgästföreningen
När hyresgästerna blev utan värme processade Lillemor Nordhöj, jurist vid Hyresgästföreningen, om saken i Hyresnämnden.

När hyresgästerna blev utan värme såg Hyresgästföreningen, som har medlemmar på adressen, ingen annan lösning än att processa om saken i domstol. I början av oktober lämnade de in en ansökan om tvångsförvaltning till Hyresnämnden. Det vill säga att fastighetsägaren med tvång skulle lämna över förvaltningen av huset. Nu har ärendet återkallats.

– Det ena huset har sålts och värmen har kommit tillbaka, säger Lillemor Nordhöj, chefsjurist på Hyresgästföreningen norra Skåne.

Läs ocksåHalmstadvärd kan inte betala – hyresgäster utan värme

Också vad gäller det andra huset har ärendet avslutats.
– Det var så kallt att hyresgästerna har flyttat. Därmed har vi inga medlemmar kvar på adressen.

Sedan ansökan om tvångsförvaltning lämnades in har Hyresgästföreningen och Hyresnämnden letat efter någon som kan ta över husen men har inte lyckats hitta någon.
– Kanske var det ändå processen som satte press på ägaren. På så sätt har den varit positiv, säger Lillemor Nordhöj.

Läs om början på processen här.

Läs också700 såg spöken i KälltorpskolanVampyren Aiya Mohsen Ali, till vardags hållbarhetsstrateg på Hyresgästföreningens ungdomssatsning, skrämde elever, föräldrar och besökare inför halloween.
Läs också Hyresgästerna åker ut från Balders lokal i Åstorp Värden förlorade makten över deras hus – igen HFAB i Halmstad får rätt mot hyresgäst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.