Annons

Varning för skojare

Skara ​En representant från Hyresgästföreningen ville komma in och besiktiga en lägenhet i Skara. Hyresgästen bad om legitimation. Då försvann personen, som inte hade något med föreningens arbete att göra.

​Händelsen inträffade i går. Det är osäkert om den falske Hyresgästföreningsrepresentanten tagit sig in hos någon eller hur många försök som gjorts. Detta rapporterar Radio Skaraborg i dag.

Hyresgästföreningen gör inga oannonserade besiktningar. Man ser allvarligt på händelsen och valde i dag att polisanmäla.
Att folk försöker ta sig in i bostäder under falsk flagg är inte unikt. Polisen i västra Skaraborg får med jämna mellanrum in anmälningar om liknande ärenden.
– Oftast är äldre drabbade. Gärningsmännen kan utge sig för att vilja kontrollera något i bostaden eller säga att man är från hemtjänsten, säger utredningsbefälet Eva Karlsson.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

För en tid sedan drabbades hyresgäster hos AB Bostäder i Lidköping. Då utgav sig okända personer för att vara personal som skulle kolla kalkhalten i vattnet.
Chansen att någon åker fast är liten.
– Tyvärr är uppklarningsprocenten låg i de här fallen. Gärningsmännen lämnar få spår och är på plats en kort tid, säger Eva Karlsson.

Uppmaningen till hyresgästerna är att alltid kräva legitimation.

Annons
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Facebook-bedragare döms till fängelse – så lurade de bostadssökande med falska annonser Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Stjäl bostadsannonser från Blocket – lurar dig skaffa dyra abonnemang: "Toppen av ett isberg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.