Annons

Västerstaden: ”vänta och se”

Örebro Kritiken mot och oron över Västerstaden är inte befogad. Det menar bolagets förvaltningschef Magnus Munk.- Låt det gå en tid innan ni tycker, säger han.

​Första september tog tre privatvärdar över 849 lägenheter från Öbo.

Alla tre värdarna hade innan köpet gick igenom, sagt att de skulle ha kvar de rabatter som hyresgästerna haft hos Öbo.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Men i mitten av november meddelade den ena av de tre köparna, Västerstaden, att de tog bort rabatten med omedelbar verkan.

Västerstadens Magnus Munk tycker ändå att det är för tidigt för hyresgästerna i Örebro att uttala sig om Västerstaden som värd.

– Det tar tid att komma igång med allt. Vi har anställt en förvaltare som tidigare arbetat för Öbo. Vi vill gärna att hyresgästerna avvaktar och ser vilka vi är och vad vi går för, säger han.

Annons
Läs ocksåPlanerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med”

Under vintern kommer man bland annat genomföra en inventering av de 395 tidigare Öbo-lägenheter som de köpt. Inventeringen görs för att värden ska veta vilken standard de håller och vilka renoveringsbehov som finns.

Västerstaden har begärt en hyreshöjning med 3,25 procent i Varberga och 3,75 procent i Brickebacken.

Hur kan ni lämna in ett yrkande om höjning innan ni gjort inventeringen?

Läs ocksåAnn-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”Ann-Christin Hartelius

– Öbo har lämnat en grundlig genomgång över lägenheternas standard och vi har gjort stickprov och i vissa lägenheter. Då har vi sett att Öbo:s genomgång är så noggrann att vi kunnat beräkna behovet och höjningen utifrån den, säger Magnus Munk.

Hem & Hyra skriver i senaste numret om att hyresgäster i Göteborg tycker att Västerstaden lägger ner mer tid på utemiljön än på lägenheterna.

Annons

– Nja, det tycker jag inte stämmer. Jag tycker vi ligger jämt fördelat i utomhus- och inomhusarbete. Men vi lägger mer pengar på det som görs inomhus, men man ser mer av det som görs utomhus, säger Magnus Munk.

Hem & Hyra har tidigare berättar att Västerstaden vill att lägenheterna ska locka människor som är intresserade av inredning och boende. Planen är att rusta lägenheter som blir lediga till en högre standard, vilket också kommer att ge högre hyror än hos Öbo.

– Är man beredd att betala är vi beredda att satsa.

Läs också Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek” Unika beslutet stoppade helkaklade badrum – värden behåller möjlighet att överklaga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.