Annons

Vätterbygden tar nya grepp för ökat engagemang

Jönköping Hyresgästföreningen Vätterbygden tampas med lågt engagemang. Nu tar man nya grepp för att förena de ideella krafterna i länet.
Hyresgästföreningen i Jönköping vill skapa större engagemang.

Vätterbygdens interimsstyrelse började sitt arbete i augusti. Nu jobbar de med en verksamhetsplanering för att få ett bättre engagemang.

– Det låga engagemanget beror på att den tidigare styrelsen inte var särskilt aktiva. Det var anledningen till att man tillsammans med regionstyrelsen bildades en interimsstyrelse fram tills nästa årsmötet, säger Johnny Gustafsson, ordförande sedan i augusti. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Idag består styrelsen endast av tre aktiva personer. Förutom ordföranden är det Jan-Erik Johansson, sekreterare och ekonomiansvarig Börje Johansson.

Annons

– Vi har fått börja från noll med vårt arbete, konstaterar Johnny Gustafsson.

För att väcka engagemang hos och visa uppskattning för förtroendevalda bjuder föreningen därför in till en träff med samkväm och information. Torsdagen den 11 november blir det bowling och sedan mingel i Hyresgästföreningens nya lokaler på Kungsgatan 16 i Jönköping. Samkvämet avslutas med en bit mat. Då kommer styrelsen även berätta om sitt arbete med hopp om att entusiasmera gästerna.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Vätterbygdens nuvarande interimsstyrelse sitter tills nästa årsmöte i mars/april nästa år.

Annons

 

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.