HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vätterhem satsar mångmiljardbelopp på ökad trygghet

Jönköping Råslätt är ett av Sveriges utsatta områden. Det vill Vätterhem ändra på. Därför satsar de nu 1 miljard kronor på området. Lika mycket pengar satsar de på Öxnehaga och Strandängen.

Vätterhems vd Thorbjörn Hammerth har länge varit frustrerad över att Råslätt varje år kvalar in på polisens lista över utsatta områden. Nu tar Vätterhem i med hårdhandskarna för att öka tryggheten och tvätta bort stämpeln.

De närmsta 10 åren ska bostadsbolaget satsa 100 miljoner kronor per åt på nyinvesteringar och renoveringar. Det är 60 miljoner kronor mer än vad Vätterhem vanligtvis satsar varje år på området.

Läs ocksåNya skattebetalare får ofta förtur i bostadskön – men sjuka Linnéa fick stå tillbaka

Rent konkret handlar det om renoveringar av fönster, tak och trapphus. Men det ska också bli en uppfräschning av stadsgården och andra offentliga platser i området. Dessutom ska man satsa på flera mötesplatser. Bland annat i de lokaler som blir tomma när den gamla vårdcentralen och tandläkarmottagningen flyttar ut.

Hur bidrar renoveringarna till att området blir tryggare?

– Det är viktigt med självbilden. Om det blir fint är man räddare om saker, säger Thorbjörn Hammerth.

Läs ocksåKartläggning: Fester stör dina grannar mest av allt

Lika mycket pengar satsar Vätterhem på Strandängen och Öxnehaga, som nyligen drabbades av en skjutning. Här handlar det mer om sociala insatser i samverkan med kommun och socialtjänst.

– Det kan vara strata eget-kurser, läxhjälp och andra insatser för att bryta samhällsutvecklingen, menar Thorbjörn Hammerth.

Kommer satsningarna påverka hyrorna?

Läs ocksåHög musik och fest stör mest

– Nej, vi satsar inom befintliga ramar.

Läs också Psykisk terror när grannen dansar Västsvenska nybyggen slukar halva lönen - lägenheter reas ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.