Annons

Växjöföreningen försöker påverka in i det sista

Växjö På måndag träffar en arbetsgrupp från Hyresgästföreningen den politiska ledningen i Växjö. Med sig har de åsikter och oro från hyresgästerna.

På tisdag väntas kommunfullmäktige i Växjö ta beslut om att sälja totalt 2 069 lägenheter från sitt bostadsbolag Växjöbostäder. Det är nästan 20 procent av bolagets bestånd på 10 500 lägenheter.

I onsdags kväll höll Hyresgästföreningen ett möte för att samla in hyresgästernas åsikter, ett hundratal personer kom.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Oron var väldigt stor, både bland unga och gamla och det var hyresgäster från alla bostadsområden som var med, säger Susanne Filipsson från Hyresgästföreningens Växjöförening.

Frågorna var många, berättar Susanne Filipsson.

Annons

– Man vet ju vad man har men inte vad man får så det finns stor otrygghet och ovisshet. Man undrade hur det ska bli med hyrorna, om de kommer att höjas mycket. Vad som händer om det blir bostadsrätter och vad händer med utlovat underhåll? Allt är inställt nu och en privat ägare kanske inte tycker att det behövs nya tapeter. Och vad händer sen, ska mer säljas?

Läs ocksåHyreskrav i Växjö skapar debatt bland Växjöborna på nätet

Även oro kring satsningar på tryggheten i Araby togs upp, en privat värd kanske inte vill vara med, och kritik kring hur Växjöbostäder skött informationen.

– Vi är ju inte emot försäljningen som sådan men vi vill att det ska bli bra. Nu är nästa steg att träffa politikerna, säger Susanne Filipsson.

På måndag träffar Susanne Filipsson, och den arbetsgrupp som bildats, representanter från den blågröna majoriteten för att föra fram hyresgästernas åsikter. Den röda oppositionen, som hela vägen reserverat sig mot beslutet, deltar inte.

Annons
Läs ocksåVräkningar under pandemin: Hedda plågas av oro för sin familj

– Vi vill träffa dem vi behöver påverka, säger Susanne Filipsson.

Och, som sagt, på tisdag tas beslutet av kommunfullmäktige.

Läs också Het marknad för hyreshus – och allt som krävs är pengar Efter försäljningen: hyresgäster ger Victoria park svidande kritik Växjöbostäder vill höja hyran med nästan fyra procent nästa år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.