HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ventilation och dörrar kvar att åtgärda i Åby

Haninge Många hyresgäster är glada och överraskade efter överenskommelsen att kompensera för byggkaoset. Men de håller inte med Akelius om att ombyggnaden är klar.

Efter Akelius överenskommelse med Hyresgästföreningen att betala ut 20 000 kronor per hyresgäst, har den lokala Hyresgästföreningen Västerhaninge fått både uppskattning och frågor.

– Det är en bra peng och gentilt att ersätta hyresgästerna. Men det är för den tid som varit fram till januari i år. Det finns fortfarande mycket kvar att göra, säger Lollo Nordborg, ordförande i föreningen, och fortsätter.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

– Ventilationen fungerar inte och dörrarna är inte täta, det är oklart om lägenheten är en brandcell. De enskilda ärendena på Hyresgästföreningen och miljöförvaltningen ligger kvar.

Återstår gör också hyresförhandlingarna om årets hyror. Förra året nekades Akelius hyreshöjning i Åby på grund av problemen.

Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.