HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Vi har satt in extra resurser”

Göteborg Willhem lovar krafttag både när det gäller utemiljöer, allmänna utrymmen och information till hyresgästerna. Det säger Susanna Thom, regionchef för Willhem i Västsverige.

Susanna Thom beklagar sistaplatsen i hyresgästernas rankning och säger att Willhem ska analysera siffrorna. Men det hyresgästerna är missnöjda med i enkäten överensstämmer med vad bolaget själva sett i egna undersökningar.

– Vi behöver förbättra sådant som information, sophantering och utemiljöer, säger hon.

Läs ocksåSBB:s hyresgäster i Ulricehamn: "Skäms när vi får besök"Hyresgäster i Ulricehamn är missnöjda med utemiljön.

Willhem får allra lägst betyg av sina hyresgäster under området ”inflytande” i Hyresgästföreningens undersökning. Susanna Thom säger att arbete har påbörjats för att förbättra detta.

– Vi behöver ha fler bomöten och visa oss mer. Nu har vi påbörjat en satsning på kunddagar, där vi ska besöka ett område i månaden. Vi ska även se över våra informationstavlor i trapphusen för bättre kommunikation, säger Susanna Thom.

Till skillnad från Bertil Johansson tror hon inte att det påverkar tidsåtgången att felanmälan sker till ett nationellt nummer.

Läs också1 700 kronor i böter – för kvarglömd tvätt

– Nej, tvärtom upplever vi att det blivit mera effektivt. Vi är mer nåbara nu, med längre öppettider. Och det är inte fler steg än tidigare. Men det är tråkigt om de boende upplever att det tar lång tid innan något händer, så ska det inte se ut.

Ni har ägt husen i Bergsjön i ett år nu. Varför ser det ut som det gör på Meteorgatan?

– Vi är medvetna om att det är stora problem och har satt in extra resurser. Första tiden har vi koncentrerat oss på ärenden inne i lägenheterna, men nu ska vi gå vidare med sådant som gäller till exempel tvättmaskiner, nyckelsystem och utmiljöer. Dessutom ska vi åtgärda sophanteringen med blanda annat molokstationer och bättre sortering, men det kommer även att kräva medverkan av hyresgästerna.

Läs ocksåBråk om tvättid urartade - kvinna anföll med sax

Ifall jag  kommer på besök på Meteorgatan om ett år, kommer bristerna jag såg nu att vara borta då?

– Det är absolut vår intention. Vi har en långsiktig plan och vi har satt in extra personal. Vi vill även få bättre ordning på våra källare.

Vad tänker ni göra åt utemiljön?

– Rusta upp lek- och grillplatser, beskära buskage och liknande. Vi har kontakt med några bra lokala hyresgästföreningar och vi hoppas de kan hjälpa oss med att samla ihop folk som kan komma med idéer och önskemål. Vi har ansökt om extrapengar från Boverket för att rusta upp utemiljöer både i Bergsjön och Biskopsgården, men det är inte avhängigt deras beslut om vi kommer att göra något eller inte. De pengarna kommer bara att bli ett extra tillskott i så fall.

LÄS MER:

Bertils värd får sämst betyg

Läs också Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare Här tvättar hyresgästerna utan tvättmedel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.