Annons

Victoria Park skapar nya hem av outnyttjade förråd

Kronoberg Victoria Park har beviljats bygglov för att bygga om outnyttjade ytor till 28 hyreslägenheter på området Dalbo i Växjö.

Genom att bygga om outnyttjade förråd, gamla tvättstugor och matkällare ska Victoria Park skapa 28 nya lägenheter i Växjö. Den totala ytan ligger på 1 100 kvadratmeter.

”Projektet är ett utmärkt exempel på hållbart byggande där befintliga fastigheter används effektivare. Ombyggnad av outnyttjade och tidigare sekundära ytor till bostäder är dessutom ett enkelt sätt att minska bostadsbristen”, skriver Victoria Park i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Lokaler och utrymmen, som ofta uppfattas som otrygga, blir istället moderna bostäder som gör området både tryggare och mer attraktivt. Vi ser potential i vårt totala bestånd att på detta sätt nyttja våra fastigheter bättre i flera av våra bostadsområden, uppger Dan Mårtensson, projektchef på Victoria Park.

Annons

Enligt bolaget är ombyggnaden även en del av arbetet med att öka områdets attraktivitet. Och på köpet tillförs nya hyresrätter i en stad med stor efterfrågan.

Ambitionen är att lägenheterna ska vara inflyttningsklara under första kvartalet 2019.

Annons
Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.
Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.