HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Victoria Park skapar nya hem av outnyttjade förråd

Kronoberg Victoria Park har beviljats bygglov för att bygga om outnyttjade ytor till 28 hyreslägenheter på området Dalbo i Växjö.

Genom att bygga om outnyttjade förråd, gamla tvättstugor och matkällare ska Victoria Park skapa 28 nya lägenheter i Växjö. Den totala ytan ligger på 1 100 kvadratmeter.

”Projektet är ett utmärkt exempel på hållbart byggande där befintliga fastigheter används effektivare. Ombyggnad av outnyttjade och tidigare sekundära ytor till bostäder är dessutom ett enkelt sätt att minska bostadsbristen”, skriver Victoria Park i ett pressmeddelande.

Läs ocksåMinskat byggande 2018 – men inte i Malmö och Göteborg

– Lokaler och utrymmen, som ofta uppfattas som otrygga, blir istället moderna bostäder som gör området både tryggare och mer attraktivt. Vi ser potential i vårt totala bestånd att på detta sätt nyttja våra fastigheter bättre i flera av våra bostadsområden, uppger Dan Mårtensson, projektchef på Victoria Park.

Enligt bolaget är ombyggnaden även en del av arbetet med att öka områdets attraktivitet. Och på köpet tillförs nya hyresrätter i en stad med stor efterfrågan.

Ambitionen är att lägenheterna ska vara inflyttningsklara under första kvartalet 2019.

Läs ocksåByggheta Örebro har svalnat
Läs också Gävle i byggtoppen - även Dalarna ökar Högst byggtempo i snabbväxande Knivsta Gårdstens centrum byggs ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.