Annons

Vill få fler intresserade

Skövde Två motioner behandlades på Hyresgästföreningens regionfullmäktige under kristallkronorna på Hotell Billingen i Skövde i fredags: kallelse till årsmötena och utbildning för förtroendevalda.
Hyresgästföreningen Ulricehamn/Tranemo vill slå ett slag för att få fler medlemmar till årsmötena. Ett sätt att locka fler är att skicka en personlig kallelse direkt i brevlådan, anser föreningen som hade rekordmånga på sitt årsmöte i år, 95 personer.
I sitt svar pekade regionstyrelsen på att kallelsen kan skickas på billigare sätt än direkt i brevlådan: i samband med annan information och Hyresgästföreningens egen sida i medlemstidningen Hem & Hyra. Väljer man den dyrare vägen och skickar ett brev så får man ta pengarna ur den pott som tilldelats respektive förening.
Den andra motionen vill ha tillbaka den gamla Organisationskursen. Fullmäktige beslutade att frågan kan diskuteras vid kompetensutvecklingsrådets möte.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.