Annons

Visby kan få 150 nya studentbostäder

Visby Svenska studenthus planerar att etablera sig i Visby. På tre tomter vill bolaget bygga cirka 150 nya studentbostäder.

Region Gotland har nyligen gjort en undersökning över tomma markytor i Visby som skulle kunna bli byggbara tomter. Tre av dessa ”gluggar” kan nu komma att bli platsen för nya studentbostäder.

Det är bolaget Svenska studenthus som visat intresse för tomterna och som har gått in med en ansökan om markförvärv hos regionen. Planen är att bygga cirka 150 studentlägenheter på de tre markytorna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Normalt bygger vi cirka 200-300 bostäder på ett ställe, men vi gillar idéen här att bygga på flera mindre platser. Det är ett bra läge nära staden och utanför ringmuren, säger Erik Wijkmark, arkitekt på Svenska studenthus.

Lägenheterna ska bestå av ettor och tvåor och byggs som färdiga moduler på husfabriker i Valdemarsvik och Gävle. Enligt bolaget lär månadshyran för en etta landa på omkring 4 500 kronor. Ett krav från regionen är att lägenheterna ska hyras ut med 12 månaders kontrakt.

Annons

— Vi kör med det alltid, så det var inget problem för vår del. Men jag har förstått att det är ett problem att många studenter i Visby måste flytta ut under sommaren, säger Erik Wijkmark.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

Närmast väntar besked om marktilldelning och sedan ska en ny detaljplan tas fram för området. Enligt Svenska studenthus skulle bygget tidigast kunna vara igång om cirka två år om allt går som beräknat.

Efterfrågan på de aktuella lägenheterna bedömer bolaget som fortsatt stor. Nyligen kom två rapporter som visade på att det svårt för många studenter att få tag i bostad i Visby.

Annons

— Vi tror jättemycket på Visby, det känns som en stabil etablering och på sikt vill vi växa ännu mer där. Idealet för oss är att ha mellan 800–1000 lägenheter för att få till en bra fastighetsskötsel. Det kan ske både genom nyproduktion men även genom fastighetsförvärv, berättar Erik Wijkmark.

Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.
Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.