HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vite för allvarliga brister i Sävsjö

Jönköping Sävsjö kommun yrkar på vite om 100 000 kronor till bostadsbolaget Bobra och Fastigheter i Sävsjö KB.  Orsaken är brister i ett hyreshus så allvarliga att det är förenat med förbud mot fortsatt uthyrning av lägenheterna.
Fukt- och mögelskador är bara några av alla brister i fastigheten Storken 11 i Sävsjö.

Redan i juni i år utdelade Hyresnämnden ett åtgärdsföreläggande för allvarliga brister i fastigheten Storken 11. Fastigheten ligger på Östra Esplanaden 41 i Sävsjö.

Bristerna handlar om fukt- och mögelskador i samtliga lägenheter, otillräcklig ventilation i lägenheterna, trasig spis och avsaknad av spisfläkt i vissa lägenheter, åtgärda samtliga fönster och balkongdörrar och utreda orsaken till vattensamling i källaren. Bristerna bedöms som så pass allvarliga att de är förenade med ett förbud mot fortsatt uthyrning av lägenheterna som bostad.

Läs ocksåOro för utförsäljning i Ludvika: ”Nu startar vi en proteströrelse”

Vid efterkontrollen i slutet av augusti uppmärksammades att de flesta brister kvarstod. Därför beslutar nu myndighetsnämnden i Sävsjö att ansöka hos mark- och miljödomstolen om utdömande av vite om 100 000 kronor.

I styrelsen för det privata bostadsbolaget sitter Sonja och Sara Radjaian. När Hem&Hyra söker dem, hänvisar de till sin pappa Mohammad Radjaian. Denne har inte gått att nå på telefon.

Läs också Snart dubbelt så dyrt att köa för bostad i Göteborg Halland: 4 av 6 kommunala bostadsbolag har män i toppen Städerskan som blev verkställande direktör i Skånes allmännyttor Kävlinge: Kommunstyrelsen sade ja till försäljning av lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.