HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vite för allvarliga brister i Sävsjö

Jönköping Sävsjö kommun yrkar på vite om 100 000 kronor till bostadsbolaget Bobra och Fastigheter i Sävsjö KB.  Orsaken är brister i ett hyreshus så allvarliga att det är förenat med förbud mot fortsatt uthyrning av lägenheterna.
Fukt- och mögelskador är bara några av alla brister i fastigheten Storken 11 i Sävsjö.

Redan i juni i år utdelade Hyresnämnden ett åtgärdsföreläggande för allvarliga brister i fastigheten Storken 11. Fastigheten ligger på Östra Esplanaden 41 i Sävsjö.

Bristerna handlar om fukt- och mögelskador i samtliga lägenheter, otillräcklig ventilation i lägenheterna, trasig spis och avsaknad av spisfläkt i vissa lägenheter, åtgärda samtliga fönster och balkongdörrar och utreda orsaken till vattensamling i källaren. Bristerna bedöms som så pass allvarliga att de är förenade med ett förbud mot fortsatt uthyrning av lägenheterna som bostad.

Läs ocksåMuseum vill ha minnen från mammas gata

Vid efterkontrollen i slutet av augusti uppmärksammades att de flesta brister kvarstod. Därför beslutar nu myndighetsnämnden i Sävsjö att ansöka hos mark- och miljödomstolen om utdömande av vite om 100 000 kronor.

I styrelsen för det privata bostadsbolaget sitter Sonja och Sara Radjaian. När Hem&Hyra söker dem, hänvisar de till sin pappa Mohammad Radjaian. Denne har inte gått att nå på telefon.

Läs också Hyresförhandlingar klara med Västerviks Bostad Sambopar betalade för mycket hyra Brand stängde kontoret – fiket blev arbetsplats Protest mot Borlänges miljonuttag från Tunabyggen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.