Annons

Vite för allvarliga brister i Sävsjö

Jönköping Sävsjö kommun yrkar på vite om 100 000 kronor till bostadsbolaget Bobra och Fastigheter i Sävsjö KB.  Orsaken är brister i ett hyreshus så allvarliga att det är förenat med förbud mot fortsatt uthyrning av lägenheterna.
Fukt- och mögelskador är bara några av alla brister i fastigheten Storken 11 i Sävsjö.

Redan i juni i år utdelade Hyresnämnden ett åtgärdsföreläggande för allvarliga brister i fastigheten Storken 11. Fastigheten ligger på Östra Esplanaden 41 i Sävsjö.

Bristerna handlar om fukt- och mögelskador i samtliga lägenheter, otillräcklig ventilation i lägenheterna, trasig spis och avsaknad av spisfläkt i vissa lägenheter, åtgärda samtliga fönster och balkongdörrar och utreda orsaken till vattensamling i källaren. Bristerna bedöms som så pass allvarliga att de är förenade med ett förbud mot fortsatt uthyrning av lägenheterna som bostad.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vid efterkontrollen i slutet av augusti uppmärksammades att de flesta brister kvarstod. Därför beslutar nu myndighetsnämnden i Sävsjö att ansöka hos mark- och miljödomstolen om utdömande av vite om 100 000 kronor.

I styrelsen för det privata bostadsbolaget sitter Sonja och Sara Radjaian. När Hem&Hyra söker dem, hänvisar de till sin pappa Mohammad Radjaian. Denne har inte gått att nå på telefon.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.