HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Viteskrav hänger kvar över Sevedsvärd

Malmö Malmö stads inspektörer hittade fukt och mögel i två hyreshus på Seved och begärde vite från fastighetsägaren när åtgärder uteblev. Han har överklagat den ekonomiska smällen men nu säger Svea hovrätt stopp.
Foto: Anders Paulsson
Köpmansgatan 16 på Seved.

Tung kriminalitet i området som skrämde hantverkare och ett missförstånd om kommunens tidsfrister, så förklarade hyresvärden Lars Andersson varför det inte hade skett några reparationer i lägenheterna.

Miljöförvaltningen hade tidigare under året upptäckt bostäder med dålig luft och fukt på Köpmansgatan och Sofiagatan på Seved. När åtgärderna från värdens sida dröjde fick kommunen grönt ljus för ekonomiska sanktioner från Mark- och miljödomstolen i Växjö.

Läs ocksåMKB får bakläxa – måste undersöka mögel i hus på Eriksfält

Lars Andersson överklagade med hjälp av jurist besluten i de två ärendena till den högre instansen, Mark- och miljööverdomstolen under Svea hovrätt. Men där blir det nej. Domstolen skriver, utan att precisera varför, att det inte finns anledning nog att gå igenom ärendena en gång till.

Vitessummorna ligger på 5 000 kronor för den ena adressen och 10 000 för den andra. Varje månad som går utan att det sker åtgärder mot fukt och dålig luft öppnar upp möjligheten för Malmö stad att kräva in samma belopp en gång till.

Läs också Lars Idoff vill bygga hyresrätter åt FN i omtvistat hus MKB skärper rutiner efter anmälan om legitimationstvång Hyresgäst går inte att få tag på – hindrar badrumsrenovering Krävde fuktmätning - fick ett hål i golvet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.