Annons

Viteskrav hänger kvar över Sevedsvärd

Malmö Malmö stads inspektörer hittade fukt och mögel i två hyreshus på Seved och begärde vite från fastighetsägaren när åtgärder uteblev. Han har överklagat den ekonomiska smällen men nu säger Svea hovrätt stopp.
Foto: Anders Paulsson
Köpmansgatan 16 på Seved.

Tung kriminalitet i området som skrämde hantverkare och ett missförstånd om kommunens tidsfrister, så förklarade hyresvärden Lars Andersson varför det inte hade skett några reparationer i lägenheterna.

Miljöförvaltningen hade tidigare under året upptäckt bostäder med dålig luft och fukt på Köpmansgatan och Sofiagatan på Seved. När åtgärderna från värdens sida dröjde fick kommunen grönt ljus för ekonomiska sanktioner från Mark- och miljödomstolen i Växjö.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Lars Andersson överklagade med hjälp av jurist besluten i de två ärendena till den högre instansen, Mark- och miljööverdomstolen under Svea hovrätt. Men där blir det nej. Domstolen skriver, utan att precisera varför, att det inte finns anledning nog att gå igenom ärendena en gång till.

Vitessummorna ligger på 5 000 kronor för den ena adressen och 10 000 för den andra. Varje månad som går utan att det sker åtgärder mot fukt och dålig luft öppnar upp möjligheten för Malmö stad att kräva in samma belopp en gång till.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen kritiska efter granskning – "Går inte blunda för hur det ser ut" Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Hos Rebecka läcker det in när det regnar: ”Man känner sig uppgiven” Svartbyggen och skrämda hyresgäster: Grillkungen i blåsväder Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.