HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

1,1 miljarder för 1601 lägenheter

Umeå Affären är klar nu. Heimstaden köper 1601 lägenheter i Umeå av Bostaden. Pengarna ska gå till underhåll och nybyggen.

Det är, som Hem & Hyra berättade i förra veckan, sammanlagt 9 fastigheter med totalt 1 601 lägenheter på Mariehem och Carlshem som Heimstaden köper för 1,1 miljarder kronor. Det är ungefär tio procent av Bostadens fastighetsbestånd.
– Tack vare affären kan vi satsa på nyproduktion, inte minst för äldre hyresgäster, en målgrupp som vi vet kommer att växa i storlek framöver. Försäljningen innebär också att vi står bättre rustade för att klara våra framtida underhållsbehov, förklarar Bostadens vd, Jerker Eriksson i ett pressmeddelande.
– Vi har ställt höga krav på köparen, inte minst när det gäller det sociala ansvaret. Nu har vi hittat en stark och långsiktig aktör som äger och förvaltar hyresrätter. Hyresgästerna kan känna sig trygga med Heimstaden, som är mån om att göra allting rätt och att skapa goda relationer med hyresgästerna, säger Jerker Eriksson, som motiverar affären så här:
– Vi är i behov av nytt kapital för nyproduktion samt underhåll för att även fortsättningsvis kunna hålla våra fastigheter i gott skick. Det mest ansvarsfulla vi kan göra är att genomföra en försäljning. Ett sammanhängande förvaltningsområde och storleken på fastighetsbeståndet var en förutsättning för att få en större bostadsaktör att vilja satsa på, och etablera sig i, Umeå.
Satsningen på äldre innefattar:
Mariehems centrum: cirka 80 seniorlägenheter
Kvarteret Lodet (nuvarande busstation): cirka 180 seniorlägenheter
Västteg: totalt 300 lägenheter. Äldrecenter med äldreboende (130 lägenheter) samt seniorboende (100 lägenheter). Därtill bygger vi 70 vanliga lägenheter.
Kvarteret Focken (Haga): liknande koncept som Västteg (äldrecenter)
Heimstadens vd Patrik Hall är glad över att få chansen att etablera bolaget i Umeå. Inte minst med tanke på att företaget redan har verksamhet i både Skellefteå och Luleå.
– Umeå har intressanta tillväxtmål och utvecklas positivt. Det finns ett driv och en kraft i den här stan som vi gärna blir en del av. Nu ska vi göra allt för att hyresgästerna på Mariehem och Carlshem ska fortsätta att trivas i sina hem, berättar Heimstadens vd Patrik Hall.

Fakta: Heimstaden

Heimstaden Bostads AB är ett av Sveriges största bostadsfastighetsbolag och ägs av Alecta, Heimstaden, Ericsson och Sandviks pensionsstiftelser. Övertagandet planeras till 1 oktober.

Läs också Lång kö till små bostäder i Mjölby – nu byggs fler Nya hyresrätter på gång i Olofström 160 nya lägenheter ska byggas i Borlänge Nytillskott av lägenheter i Gällivare Nybyggen står tomma trots Borås bostadsbrist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.