HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

118 miljoner i vinst för Helsingborgshem

Helsingborg Förra året var ett bra år för Helsingborgshem. Bolaget gör en vinst på 118 miljoner kronor samtidigt som bolagets fastighetsvärde ökar med närmare tio procent.
När Helsingborg lockar till sig allt fler invånare går det bra för det kommunala bostadsbolaget. Foto: Petra Martinsson

Enligt Helsingborgshems årsbokslut blir 2016 års vinst, efter finansiella poster, 118 miljoner kronor. Vinsten är hela 41 miljoner kronor högre än budgeterat.
Det har varit ett exceptionellt bra ekonomisk år. Jag är riktigt glad och det skapar ännu bättre förutsättningar för att fortsätta utveckla bolaget, säger ekonomichef Daniel Lindström.

 

Läs också28,5 miljoner i plus för ABK i Kristianstad

Den höga vinsten förklaras i huvudsak med:

Lägre driftskostnader, bland annat på grund av att 2016 blev varmare än väntat, stormskador uteblev och elpriserna var historiskt låga.
Framskjutna projekt.
Realisationsvinster som inte har budgeterats. Tre radhus såldes för fem miljoner.
Historiskt låga räntor.
Högre intäkter från lokaler.

Annons

Samtidigt med det goda resultatet kan Helsingborgshem konstatera att marknadsvärdet för deras fastigheter har ökat stort med 9,6 procent. Att jämföra med 3,7 året innan. Det förklaras med att Helsingborgs attraktionskraft just nu är mycket stort liksom efterfrågan på bostäder. Det i sin tur lockar investerare och fastighetspriserna stiger.
När fastigheterna ökar i värde betyder det att vi blir starkare rent ekonomiskt. Vi blir bättre rustade för ekonomiska nedgångar och vi kan fortsätta att erhålla utmärkta lånevillkor, säger Daniel Lindström.

Läs ocksåAnonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri"

Hur får hyresgästerna del av det goda resultatet?
Vi kan underhålla och investera i mycket hög takt och när vi blir starkare ekonomisk blir det ännu tryggare att bo hos. Vi kan göra det som krävs för att skapa goda hem, säger Daniel Lindström.

Det kommunala bostadsbolaget Helsingborgshem äger cirka 12 000 hyreslägenheter. I nuläget bedöms det totala marknadsvärdet på bolagets fastigheter till 14,4 miljarder kronor.

Annons

 

Läs ocksåColiving-förespråkare vill ha utredning – vänder sig till regeringen
Läs också Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal Vill ha fond för fattiga hyresgäster – nobbas av ministern: "Kostnadskris"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.