HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

12 försenade hyror – nu riskerar hyresgästen tvårummaren

Helsingborg Hyresgästen har varit sen med hyrorna i tolv månader i rad. Trots varningar har hyresgästen inte ändrat sitt betalningsbeteende. Nu sägs kontraktet upp.
Foto: Gry Ellebjerg

Hyresgästen flyttade till två rum och kök i Helsingborg i slutet av april förra året. Redan efter ett halvår började hyresgästen halka efter med hyresinbetalningarna. Varje månad sedan oktober förra året och fram tills nu har hon varit sen med inbetalningarna mellan 16 till 29 dagar.

Hyresgästens förklaring är att hon studerat och haft problem med ekonomin. Studiepengar och försörjningsstöd har inte räckt eller satts in för sent på hennes konto. Därför har hon lånat pengar för att kunna betala hyran. När hon väl har fått studiebidrag eller försörjningsstöd har hon först betalat tillbaka sina privata skulder och därefter hyran. Därför har hon hamnat i en dålig ekonomisk spiral.

Läs också15 000 kronor från att bli vräkt

Nu studerar hon och försöker hitta en billigare lägenhet men än så länge har hon inte lyckats. Idag bor hon på 44 kvadrat och betalar 7 709 kronor i månaden. Den relativt höga hyran är förhandlad med Hyresgästföreningen och beror på att fastigheten är nybyggd.

Hyresvärden har skickat två varningsbrev, ett i oktober 2018 och ett i juli 2019, och uppmanat hyresgästen att betala hyran i tid. Men enligt värden har inga förändringar gjorts. Därför sade fastighetsvärden upp hyreskontraktet den 14 augusti och hyresgästen måste lämna lägenheten senast den 30 november.

Ärendet avgörs nu i Hyresnämnden i Malmö. Något sammanträdes datum har ännu inte fastställts.

Läs ocksåFörhandling gav 130 miljoner kronor i lägre hyra i norr
Läs också Vara bostäder säljer hus i Kvänum i kritiserad affär Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor Så plockar kommuner ut miljarder ur allmännyttan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.