Annons

19 miljoner i vinst för Karlstads bostadsföretag

Karlstad Karlstad kommuns bostadsföretag KBAB redovisar en vinst på drygt 19 miljoner kronor för i fjol. Alla lägenheter är uthyrda och man planerar för nya byggen.

​KBAB skriver i sin årsredovisning att pågående och planerad nyproduktion av bostäder nästan uteslutande består av egna hem och bostadsrätter och att det därför kan befaras bli brist på hyreslägenheter. I dag är alla KBABs lägenheter uthyrda.

Sjögången med hundratalet lägenheter vid Mariebergsviken är ett nybyggnadsprojekt företaget hoppas på och man anser att man genom att starta det uppfyllt sina åtaganden och ”tagit ett särskilt ansvar för att kommunens bostadsproduktion”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Av årsredovisningen framgår också att KBAB lagt 53 miljoner kronor på fastighetsunderhåll. Vissa av de planerade underhållsarbetena har dock skjutits på framtiden då ”ökade vinterkostnader” tillkommit under året. Det gäller bland annat ett projekt med att byta fönster i området Gruvlyckan.

Annons

KBAB har skulder på 1,6 miljarder kronor. Under 2010 amorterade man drygt 32 miljoner kronor på sina skulder.

Vinsten blev alltså drygt 19 miljoner kronor och företaget har lämnat koncernbidrag på 166 000 kronor.

Annons
Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg

 

Läs också Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.