Annons

19 miljoner i vinst för Karlstads bostadsföretag

Karlstad Karlstad kommuns bostadsföretag KBAB redovisar en vinst på drygt 19 miljoner kronor för i fjol. Alla lägenheter är uthyrda och man planerar för nya byggen.

​KBAB skriver i sin årsredovisning att pågående och planerad nyproduktion av bostäder nästan uteslutande består av egna hem och bostadsrätter och att det därför kan befaras bli brist på hyreslägenheter. I dag är alla KBABs lägenheter uthyrda.

Sjögången med hundratalet lägenheter vid Mariebergsviken är ett nybyggnadsprojekt företaget hoppas på och man anser att man genom att starta det uppfyllt sina åtaganden och ”tagit ett särskilt ansvar för att kommunens bostadsproduktion”.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Av årsredovisningen framgår också att KBAB lagt 53 miljoner kronor på fastighetsunderhåll. Vissa av de planerade underhållsarbetena har dock skjutits på framtiden då ”ökade vinterkostnader” tillkommit under året. Det gäller bland annat ett projekt med att byta fönster i området Gruvlyckan.

Annons

KBAB har skulder på 1,6 miljarder kronor. Under 2010 amorterade man drygt 32 miljoner kronor på sina skulder.

Vinsten blev alltså drygt 19 miljoner kronor och företaget har lämnat koncernbidrag på 166 000 kronor.

Annons
Läs ocksåSmåbarnspappan Vaheel får tusen kronor högre hyra efter renovering: ”Vem ska klara det?”Vaheel Mahjed Ahmed Ahmed jobbar heltid på en pizzeria. Ändå är han orolig för hur han ska klara hushållsekonomin när hyran för familjens lägenhet snart höjs rejält. "Jag har samma lön som förut, den går inte upp en krona", säger han.

 

Läs också Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Ulf och Charlotta la 1 miljon ur egen ficka på sitt kök – nu vill värden riva ut det Förre fackordföranden rasar mot fackförbundets lyxrenovering av hans hyreshus: "Gör ont i mitt hjärta" Rapport: Så stor del av din hyra blir vinstpengar för hyresvärden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.