HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

19 miljoner i vinst för Karlstads bostadsföretag

Karlstad Karlstad kommuns bostadsföretag KBAB redovisar en vinst på drygt 19 miljoner kronor för i fjol. Alla lägenheter är uthyrda och man planerar för nya byggen.

​KBAB skriver i sin årsredovisning att pågående och planerad nyproduktion av bostäder nästan uteslutande består av egna hem och bostadsrätter och att det därför kan befaras bli brist på hyreslägenheter. I dag är alla KBABs lägenheter uthyrda.

Sjögången med hundratalet lägenheter vid Mariebergsviken är ett nybyggnadsprojekt företaget hoppas på och man anser att man genom att starta det uppfyllt sina åtaganden och ”tagit ett särskilt ansvar för att kommunens bostadsproduktion”.

Läs ocksåFyra av tio i området godkänner inte renovering

Av årsredovisningen framgår också att KBAB lagt 53 miljoner kronor på fastighetsunderhåll. Vissa av de planerade underhållsarbetena har dock skjutits på framtiden då ”ökade vinterkostnader” tillkommit under året. Det gäller bland annat ett projekt med att byta fönster i området Gruvlyckan.

KBAB har skulder på 1,6 miljarder kronor. Under 2010 amorterade man drygt 32 miljoner kronor på sina skulder.

Vinsten blev alltså drygt 19 miljoner kronor och företaget har lämnat koncernbidrag på 166 000 kronor.

Läs ocksåTvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror

 

Läs också Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Slaget om Pennygången gav eko över Sverige – så gick det sen Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.