HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

250 nya hyresrätter kan bli verklighet i Åre

Åre Åre kommun och privata Tagehus kan lösa bostadskrisen i Åre. En rapport visar att ett sådant samarbete skulle innebära att 250 nya hyresrätter kan bli verklighet inom fyra år.

På uppdrag av kommunen har en konsult tagit reda på hur många bostäder som behövs för ortens tillväxt och var bostäderna bör placeras. Nu är rapporten klar.

Utredningen, som kallas bostadsförsörjningsprogrammet, är gjord av Östersundshems förre vd Bengt Rådman. Enligt honom behövs 250 nya bostäder inom fyra år för ortens fortsatta utveckling och tillväxt. Bostäder som i praktiken också är fullt möjliga att få fram med hjälp av kommunala Årehus och privata bolaget Tagehus.

Läs ocksåHär är hyresrätten vanligast

Årehus har enligt rapporten möjlighet att bygga 125 lägenheter i Åre, Duved och Järpen. Det gäller inte bara nyproduktion. I Järpen ska lägenheter i äldreboendet Notvallen hyras ut på öppna marknaden.

Privata aktören Tagehus som äger Toppentorpet vill bygga 25 nya hyresrätter och 25 nya bostadsrätter per år under de närmaste åren. Totalt handlar det om 125 hyresrätter som ska produceras i anslutning till Toppentorpet, skriver Östersundsposten.

Det finns ingen tidsplan för när byggandet kan komma igång, men däremot presenteras en del råd till kommunen som kan göra att bostadsbyggandet kommer igång snabbare. Vidare anser Rådman att Årehus inte bara bör satsa på hyresrätter utan att en del projekt enbart bör bestå av bostadsrätter.

Det finns även att på sikt bygga ännu fler bostäder. Det finns flera färdiga detaljplaner i till exempel Järpen, men med ett alltför vanligt bekymmer – de höga hyreskostnaderna för nyproduktion.

Läs också I skånska Hyllinge blev husdrömmen hyresrätter Bostads-vd:n som tvingades höja sin lön Ny modell för unga: Hyr först – köp sen 5 917 nya hyresrätter i Norrland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.