Annons

Ägarbyte i Ronneby

Blekinge I juni tar Westergren förvaltning över ägandet av 642 hyreslägenheter i Ronneby och Kallinge. Prislappen landade på 355 miljoner kronor.

Familjen bakom fastighetsbolaget Westergren förvaltning, WF, med säte i Norrköping, äger hyresfastigheter på flera orter men främst i Norrköping, omkring 600 lägenheter.

Genom det nya bolaget WF i Ronneby AB blir de ägare till 642 lägenheter i Ronneby och Kallinge. Säljaren, kommunala Ronnebyhus, får 355 miljoner kronor för de tio fastigheterna, eller 553 000 kronor per lägenhet.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

De nya ägarna beräknas tillträda 4 juni.

– Det känns både intressant och spännande. Det är en ny ort för oss och ett trevligt fastighetsbestånd vad det vi sett. Även Ronnebyhus verkar hålla en hög nivå och det vill vi vidareutveckla,säger Per Westergren från WF i Ronneby.

Annons

Hur kommer hyresgästerna märka av att de fått en ny hyresvärd?

Läs ocksåMiljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad"Två bilder. Den till vänster visar fasaden på ett större flerbostadshus. Den till höger ett äldre par som går nerför en trapp.

– Förhoppningen är att de inte ska märka någon större skillnad. Inledningsvis blir det Ronnebyhus som förvaltar i en övergång men tanken är att vi så snabbt som det är möjligt ska bygga upp en organisation på plats. Vi jämför med hur vi gör i Norrköping och har det som modell. Vi räknar med att egen personal ska hålla i det som händer och ha kontakterna med hyresgästerna, men vi kommer även att köpa in tjänster, säger Per Westergren.

Per Westergren berättar att Westergrens förvaltning byggts upp av hans pappa, Olof Westergren, som i någon mån haft lägenheter sedan 60-talet och att dagens bestånd byggts upp sedan början på 90-talet.

Annons

– Sedan dess har det bara sålts en fastighet och det var för att frigöra kapital. Vi har köpt och förvaltat. Vår målsättning är långsiktighet. Vi vill utveckla fastigheterna på lång sikt, säger Per Westergren.

Läs ocksåHär går de mot trenden - nästa års hyreshöjning redan klar: "Skönt"Bilden visar hyresgästen Maria Olander som bor i Oskarshamn hos Byggebo.

Innan WF i Ronneby kan ta över helt måste kommunfullmäktige i Ronneby ta det slutgiltiga beslutet att acceptera köparna.

Läs också Undvik namnfällan på kontraktet när du tar strid om överhyra: ”Måste dubbelkolla” Hyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.