Annons

Ägarbyte i Ronneby

Blekinge I juni tar Westergren förvaltning över ägandet av 642 hyreslägenheter i Ronneby och Kallinge. Prislappen landade på 355 miljoner kronor.

Familjen bakom fastighetsbolaget Westergren förvaltning, WF, med säte i Norrköping, äger hyresfastigheter på flera orter men främst i Norrköping, omkring 600 lägenheter.

Genom det nya bolaget WF i Ronneby AB blir de ägare till 642 lägenheter i Ronneby och Kallinge. Säljaren, kommunala Ronnebyhus, får 355 miljoner kronor för de tio fastigheterna, eller 553 000 kronor per lägenhet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

De nya ägarna beräknas tillträda 4 juni.

– Det känns både intressant och spännande. Det är en ny ort för oss och ett trevligt fastighetsbestånd vad det vi sett. Även Ronnebyhus verkar hålla en hög nivå och det vill vi vidareutveckla,säger Per Westergren från WF i Ronneby.

Annons

Hur kommer hyresgästerna märka av att de fått en ny hyresvärd?

Läs ocksåJurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"

– Förhoppningen är att de inte ska märka någon större skillnad. Inledningsvis blir det Ronnebyhus som förvaltar i en övergång men tanken är att vi så snabbt som det är möjligt ska bygga upp en organisation på plats. Vi jämför med hur vi gör i Norrköping och har det som modell. Vi räknar med att egen personal ska hålla i det som händer och ha kontakterna med hyresgästerna, men vi kommer även att köpa in tjänster, säger Per Westergren.

Per Westergren berättar att Westergrens förvaltning byggts upp av hans pappa, Olof Westergren, som i någon mån haft lägenheter sedan 60-talet och att dagens bestånd byggts upp sedan början på 90-talet.

Annons

– Sedan dess har det bara sålts en fastighet och det var för att frigöra kapital. Vi har köpt och förvaltat. Vår målsättning är långsiktighet. Vi vill utveckla fastigheterna på lång sikt, säger Per Westergren.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Innan WF i Ronneby kan ta över helt måste kommunfullmäktige i Ronneby ta det slutgiltiga beslutet att acceptera köparna.

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Efter fjärrvärmechocken - bostadsbolaget gläds åt Konkurrensverkets besked: ”Vi ser det som en vinst” Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.